Kosárlabda Női NBI/A

Euroliga vagy a TFSE? Naná, hogy MI!

A napokban sikerült egy rövid interjút készítenünk csapatunk egyik, ha nem a legnagyobb kulcsemberével, Alisia Jenkinssel. Tudni illik Alisia és Chanise Jenkins pár nappal azután, hogy a WHO világjárvánnyá nyilvánította a COVID-19-et, hazautaztak otthonukba, az Egyesült Államokba.

Mikor tudtátok meg, hogy haza kell utaznotok és miként érintett ez?

AJ.: Amikor Donald Trump kijelentette, hogy 30 napos beutazási tilalmat fog bevezetni. Ez engem rendkívül megijesztett, hisz nagyon messze vagyok az otthonomtól és a szeretteimtől. Szóval azt láttam a legjobb döntésnek, hogy minél előbb hazautazzak.

Ilyen volt az, amikor a soproniak két kiválósága (January: 20, és Fegyverneky: 4) sem bírt el a magyar kupa legjobb játékosával, Alisia Jenkinssel!

Milyen érzés ismét otthon lenni?

AJ.: Egyszerűen fantasztikus! Rengeteget kosárlabdázom, így nem igazán volt alkalmam időt tölteni a két keresztfiammal és a családommal, de most a helyzetnek köszönhetően, kihasználom az időt. Otthon lenni mindig nagyon jó, de a játék nagyon hiányzik!

Hogy telnek a mindennapok?

AJ.: A nagyvilágban történtektől elvonatkoztatva, nagyszerűen vagyok. Tudom, hogy nem a legjobb most a helyzet, de én ennek ellenére is pozitív tudok maradni és meg tudom látni mindenben a szépet.

Hogyan készülsz a következő szezonra?

AJ.: Amikor hazajöttem csak pihentem, hiszen zsinórban három szezont húztam le, ami eléggé lefárasztott minden téren. A múlt héten kezdtem megint edzeni egy barátommal, heti három alkalommal.

Miként kezeli a csapat ezt a helyzetet?

AJ.: A csapat szerintem a lehető legjobban áll a helyzethez. Ők is edzenek már és azon vannak, hogy napról napra jobbak legyenek.

Mik a fő célok a következő szezonra?

AJ.: Csak annyit tudok mondani, hogy jobbak szeretnénk lenni, mint az előzőben voltunk.

Mint azt már közzétettük, Alisia több Euroligás ajánlatot utasított vissza azért, hogy továbbra is a TFSE csapatát erősítse. Ennek tudatában már alig várjuk a következő szezont, hogy ismét a parketten láthassuk a csapatot és a liga MVP-jét.

Hajrá TFSE!