Kosárlabda Női NBI/A

„Nagyon jó újra együtt”

Múlthét csütörtökön meglátogattuk május eleje óta újra közösen készülő kosaras lányainkat a városmajori csarnokunkban. Öröm volt ismét kosárlabdával a kezükben látni őket, és ezt ők is kifejezetten élvezik még annak ellenére is, hogy nincsenek mérkőzéseik.

Az elmúlt hetekről, hónapokról és az elkövetkezendő tervekről kérdeztük csapatunk centerét, Németh Almát és irányítóját, Bernáth Rékát.

Miként érintett és hogyan tudtátok kezelni azt, hogy a koronavírus-helyzet miatt lefújják a bajnokságot?

N.A.: Amikor kiderült, hogy lefújják a bajnokságot és Jenkinsék is azt mondták, hogy inkább hazautaznak mielőtt nagyobb baj lesz, akkor mindenki nagyon megijedt. Azon a hétvégén játszottunk volna a BEAC-al, de már azt sem játszottuk le, így akkor edzés helyett tartottunk egy búcsúvacsorát, ami nagyon megindító volt, többen megkönnyeztük azt az alkalmat. Szomorú volt az is ebben a helyzetben, hogy újoncként nem tapasztalhattuk meg, milyen a rájátszásban pályára lépni. De most ebből a helyzetből próbáljuk meg kihozni a legtöbbet, és biztos vagyok abban, hogy a mostani edzések mindenkinek a javára fognak válni, mivel ezekre nincs idő szezon közben.

Volt alkalmatok otthon edzeni? Miket csináltatok?

B.R.: A szezon lezárásával kaptunk egy edzésprogramot az erőnléti edzőnktől, Vass Bencétől, amit mindenki el tudott otthon végezni az otthon található eszközökkel. Ezen felül még volt online közös edzéseink, ami sokat hozzátett ahhoz, hogy az amúgy is erős csapategységünk még erősebb legyen.

K.: Mikor kezdtetek el újból tréningezni?

N.A.: Május negyedike óta edzünk ismét, aminek mindannyian nagyon örülünk, hisz rég fogtunk már labdát a kezünkbe ilyen keretek között. Azóta heti három edzéssel próbáljuk kisilabizálni a hibáinkat.

K.: Mi a véleményed a jövő szezonra készülő keretről?

N.A.: A tavalyihoz képest nem történtek nagy változások, csapatkapitányunk, Süle Krisztina szögre akasztotta a cipőjét. De ettől eltekintve mondhatni teljes a keret és Jenkinséket is várjuk már vissza nagyon.

K.: Mik a célok a következő szezonra?

B.R.: Az előző szezon véget ért idő előtt, de úgy érzem, lett volna még bennünk a rájátszásra. Ezért elsőként a rájátszásba jutást tűzném ki célul, aztán ott minél jobban szeretnénk majd szerepelni.
N.A.: Ugyanezt tudom mondani én is, plusz a magyar kupát úgy gondolom az egész stáb nagyon élvezte, úgyhogy egy hasonló kupaszereplést jó lenne elérni, ha nem jobbat. Ugyanúgy újoncok leszünk, fiatal kerettel, így a motivációval nincs hiba csapaton belül.

Innen is kívánunk nekik, és a csapatnak jó egészséget és sikeres felkészülést a következő szezonra. Reméljük, hogy az elhangzottakból minden valóra fog válni és nem lesz semmilyen zavaró tényező, ami esetleg hasonlóhoz vezetne, mint az idei koronavírus-helyzet.

Hajrá TFSE!

About the author

Czabán Gellért

1 Comment

Click here to post a comment