Férfi NBII Kosárlabda

Boros Zoltán: „Összességében elégedettek lehetünk”

Az elmúlt napokban a női kosarasainkat irányító két kiváló szakemberrel, Magyar Biankával és Hegedűs Péterrel beszélgettünk egy kicsit a mögöttünk álló időszakról, a mostani alkalommal pedig a férfi csapatot vezető, korábbi nagyszerű játékos Boros Zoltánt kérdeztük a kialakult helyzetről és kihívásokról.

Lassan 15 éve. A Paks elleni elődöntő. 19 pont, közte négy tripla, hét gólpassz és öt lepattanó. (Fotó: Meggyesi Bálint)

Kezdésként arról szeretném kérdezni, hogyan értékeli a csapat szezonját? Van esetleg némi hiányérzete?

Az idén több fronton is megmérettettük magunkat – NB2 és MEFOB plusz egy másik kupasorozatban – Hepp Kupa, indultunk. Az NB2-ben a tavalyi szezon során a csoportunkban az alapszakaszt sikerült megnyerni, de a rájátszásban már nem jutottunk be a legjobb négy közé. Több helyen is voltak változások a csapatban a tavalyi szezonhoz képest, ami egy-egy mérkőzésen ponterősségünkben és védekezésünkben is meglátszott. Az idei szezonban viszont hullámzó volt a csapat teljesítménye, voltak olyan mérkőzések, amikor nagyon jó csapat ellen extrán játszottunk és nyerni tudtunk, de volt olyan meccsünk, amikor egy gyengébb ellenféltől is ki tudtunk kapni, ezért nem meglepő, hogy március közepén az alapszakasz 2/3-nál a csoport középmezőnyében álltunk.

Az egyetemi bajnokságban (MEFOB) úgy gondolom maximálisan elégedettek lehetünk a teljesítményünkkel. 13 győzelemmel és 1 vereséggel vezettük a Keleti csoportot és jó eséllyel pályáztunk a tavalyi MEFOB győzelem után idén is a végső sikerre.

A Hepp kupa az amatőr csapatok Magyar Kupa sorozata, amiben NB2-NBI/B fél profi csapatok szerepelnek, összesen kb. 70-80 csapat. Kieséses rendszerben lehet továbbjutni a következő fordulóba, mi a negyedik fordulóig, a legjobb 16 csapat közé jutottunk be, amit nagyon jó eredménynek tartok, mivel a TOP16 között csak mi voltunk NB2-esek, mindenki más egy, vagy két szinttel feljebb játszó NB1/B-s csapat volt.

Mennyire volt nehéz átállni az eseménydús hétköznapokról a viszonylag kevés mozgásteret adó mindennapokra? Mivel telt az elmúlt időszak?

Nehéz volt. Az egyetemen minden gyakorlati órát elméletben kellett megtartani, ami nem annyira szerencsés, mert nehéz megtanulni hallgatóknak a kosárlabda technikai végrehajtásokat, taktikai elemeket elméletben és később alkalmazni majd gyakorlatban.

2018/2019-es szezon. A TFSE férfi csapata.

Ezért számos tananyagot írtam nekik és maradtak szemléltetésnek a videó anyagok és a videó konferenciák.

A csapatnak heti edzésprogramokat készítettem, azt kellett otthon valamilyen módon megcsinálniuk. Ezen kívül hetente közös videokonferenciákon beszéltük meg az adott hét eseményeit.

Az edzői pályán is számos siker és elismerés van már a háta mögött. Van esetleg olyan kimondott cél illetve eredmény, ami a bakancslistán van?

Szeretnék magasabb osztályban vagy válogatott keret mellett edzősködni.

Zárásként pedig azt szeretném kérdezni, hogy melyik volt az az idei meccse a srácoknak, amikor azt érezte, hogy minden összeállt és semmi sem állhat a fiúk útjába?

A Hepp Kupa 3. fordulójában az ELITE-MTK csapatával sorsoltak minket össze, akik 2 osztállyal feljebb játszanak, mint mi, NB1/B Piros csoportjának középcsapata. Hatalmas csatában sikerült 59-57-re megvernünk őket és bejutni a Hepp Kupa legjobb 16 csapata közé.

Facebook

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!