Férfi MEFOB Kosárlabda

Kiszakadt a pontzsák Szegeden!

A kosárlabda MEFOB küzdelmeiben Boros Zoltán fiai Szegedre látogattak. Sok fordulatos és pontgazdag összecsapásról számoltunk már be ebben a sorozatban, de kevés olyan akad, amely megközelítené ezt a győzelmet. A TF 101-108-ra diadalmaskodott!

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Az izgalmakban gazdag mérkőzés első felvonásában a hazaiak nemigen jutottak szóhoz. 17 egyéggel bizonyultunk jobbnak, majd a folytatásban erőre kapott a Szeged. Elképesztő mennyiségben záporoztak a pontok és a második negyed végére már túlléptük a 60-at is, míg ellenfelük hátránya tovább nőt, így a nagyszünetre 37-61-gyel vonulhattunk. A pihenőt követően még mindig magabiztosan játszottunk, sőt a harmadik etapot 23-25-re hoztuk.

Ezután, mintha kicserélték volna a hazai együttest. Úgy rohamozták a palánkunkat, mintha az életük múlna rajta és kicsit több, mint 2 perccel a vége előtt visszazárkóztak 11 egységre. A hajrába fordulva Rátvay zsákolásával léptük át a bűvös 100 pontot, de nem lehetett hátradőlni. Kitartóan ostromoltak bennünket, de szerencsénkre az első 3 játékrészben szerzett fór nem olvadt le olyan könnyen. Hiába hozott 41 egységet a Szeged, nem tudták megfordítani az eredményt, ami végül 101-108 lett a javunkra. Legeredményesebb játékosaink Rátvay Balázs és Csomós Kristóf voltak, ők ketten összesen 62 pontot szereztek a találkozón!

SZTE-Szegedi RSC – TFSE 101-108 (6-27, 31-34, 23-25, 41-22)
Szegedi Tudományegyetem, Topolya sori Sportcsarnok

A fiúk következő összecsapásukat hazai pályán fogják játszani a Debreceni Medikus Sportegyesület ellen november 6-án.

Gratulálunk az újabb győzelemhez srácok, csak így tovább!

Forrás: MKOSZ