Kosárlabda Női NBI/A

Itthon tennénk csodát!

Női kosárlabdacsapatunk a 88–82 arányban végződő szekszárdi negyeddöntőn közel állt a bravúrhoz, a házigazda tolnaiak azonban élesebbek maradtak a végjátékra és lépéselőnyhöz jutottak a két sikerig tartó párharc első felvonásán. Ezúttal hazai katlanunkban fogadjuk őket Nagyszombaton este 19 órától.

A két csapat közös múltja alapján abszolút esélyesebbnek titulálható a KSC, azonban a legutóbbi 4 összecsapást szem előtt tartva már kiegyenlítettebb erőviszony tárul a szemünk elé. Legutóbbi két hazai összecsapásunkat megnyertük ellenük és mindkét idegenbeli mérkőzésünk szorosra sikeredett.

Az első felvonás kapcsán kijelenthető, hogy nagy dobópárbajt láthattunk, ahol nem mindig dominált a fegyelmezett védekezés. Szurkolói szemmel a legizgalmasabb negyeddöntős párosítás egyértelműen a miénk. A negyedik negyedre elfáradtunk Szekszárdon, becsúszott néhány rossz döntés, melyek eszközölésével borsot törhetünk az esélyesebb tolnaiak orra alá itthon. A szívünk – mint mindig a szezon során – vitte előre lányainkat. Feljavuló védőmunkával nem lehetetlen a hazai csodatétel.

Ezúttal a tét nem kisebb, mint a negyeddöntős párharc állásának döntetlenre módosítása, kivívva ezzel a mindent eldöntő harmadik, Szekszárdon megrendezésre kerülő összecsapást. Vezetőedzőnk így vélekedett a találkozó után: “Apróságok, egy-egy labdaszerzés döntött, ami végül nagy jelentőséggel bírt. Jól játszottunk, küzdöttünk, volt tűz a pályán, partiban voltunk egy olyan csapattal, amelynél magyar viszonylatban klasszisok játszanak. A pohár inkább félig tele van, szombaton szeretnénk kiharcolni a harmadik mérkőzést és visszajönni Szekszárdra. Ehhez nagyobb koncentrációra lesz szükség.”

Csapatkapitányunk, Dúl Panka szezonja legjobb teljesítményével előrukkolva 28 pontig jutott az odavágón, a lefújást követően pedig őszintén, előretekintve értékelt: “Az utolsó negyed, de leginkább az utolsó percek döntöttek. Ugyan hagytuk elmenni a Szekszárdot tíz ponttal, de sikerült visszajönnünk kettőre. Ezt a szombati mérkőzésen nem engedhetjük meg magunknak. Látom az esélyt arra, hogy ismét győzzünk hazai pályán, arra törekszünk majd, hogy harmadik mérkőzés döntsön a továbbjutásról.”

Hazai mérkőzésünkre ezúttal is díjtalan a belépés és továbbra is lehetőség nyílik díjmentesen fogyasztani a Jaromír Sörbisztró frissen csapolt söreit a készlet erejéig.