Kosárlabda Női NBI/A

Másodjára is közel jártunk…

Élvonalbeli női kosárlabdázóink a negyeddöntő második mérkőzésén hazai környezetben fogadták a TARR KSC Szekszárd csapatát. A 82–88 arányban végződő első összecsapást újabb izgalmas derbi követte Nagyszombaton, melynek végén nem volt önfeledt a mosoly játékosaink arcán.

Kathryn Westbeld két találata vezette fel az összecsapást. Ezt követően azonban Dúl Panka lépett elő főszereplővé, aki három triplával és egy remek duplával összesen 11 pontot jegyzett öt perc alatt. 14-13 után ráadásul Pusztai Petra is betalált távolról. Gyorsan nagy előnyre tett szert kiemelkedő dobóformájával a TFSE. 25-14-nél már a 10 pontot is átlépte a differencia. Ezt követően szépített a KSC, de 10 perc után így is 25-19-re vezetett a házigazda. A második etapot Aleksandra Stanacev triplája vezette fel. A TFSE több, mint két percig nem talált be. Ez idő alatt 26-25-re fordított a KSC. Az első hazai mezőnykosár a második szakaszban Dúl Panka triplája volt, de összességében már kiegyenlítetten alakult a játék képe.

A második negyed hajráig felváltva estek a kosarak. Végül 37-35 után tudott ismét újítani a TFSE-MTK. Egészen pontosan 11-2-vel zárta a második etapot a házigazda. Dúl Panka az ötödik tripláját értékesítette ezen futás alkalmával, de Burján Laura is beletett öt pontot. A nagyszünetben 46-39-re ment a TFSE. statisztikát figyelve azt láthattuk, hogy a hazaiak 33-ból 16-ot, a vendégek 35-ből 16-ot dobtak be mezőnyből. Amíg azonban a TFSE 16 mezőnykosárból 8 triplából született, a Szekszárdnál ugyanez a mutató 4 sikeres hárompontos volt. A harmadik negyed elején Kathryn Westbeld és Sha Carter villant meg. Szabó Fanni büntetőivel pedig még 50-42-re vezetett a TFSE.

Ezúttal a KSC tudott extra távoli dobásokat beletenni a meccsbe, amikor Horváth Bernadett és Kathryn Westbeld is betalált távolról, gyorsan látótávolságba értek a vendégek. A harmadik negyed felénél 53-52-nél a vezetést is átvették. A Szekszárd nagy futása a harmadik negyedben 55-52-ig tartott. Ez 13-2-es széria volt. Dúl Terka triplájával 55-55-nél még egyenlített a TFSE, de ezt követően ismét a védekezésben feljavuló kék-mezesek akarata érvényesült. A Szekszárd 9-0-val zárta a harmadik szakaszt, így 64-55-re vezetett 30 perc játék után. Úgy nyerte 25-9-re ezt a negyedet a Szekszárd, hogy kereken 50%-al dobott mezőnyből. Ráadásul a félidei két szerzett labdájához ötöt tett hozzá.

A záró szakaszból nem telt el fél perc, amikor Miklós Melinda triplájával 67-55-re módosult az állás. Először lépte át a 10 egységet a vendégek előnye. Nehezen találta a lehetőségeket támadásban a fáradni látszó TFSE. Dúl Panka hármasával és Sha Carter büntetőivel 69-63-nél ért közelebb riválisához a házigazda. Az utolsó erőtartalékaikat mozgósítva egy pillanatra nem adták fel Németh Almáék és ahogy az első meccsen, úgy ez most is kifizetődött. Jól harcolták ki a büntetőket és 55 másodperccel a vége előtt 78-75-re szépítettek. Fordítani azonban nem tudtak. A végül 25 ponttal záró Kathryn Westbeld villanásai alakították ki a végeredményt.

A folytatásban azzal a Vasas Akadémiával nézünk farkasszemet, mely egyszer 41, majd 40 pontos vereséggel zárt az UNI Győr ellen. A Magyar Kupa idei kiírását 4. pozíciójában záró pasarétiekkel az 5-8. helyért folytatott küzdelem elődöntőjében folytatjuk április végén.

Forrás: wbasket.hu

Fotó: Mihály Tamás