Kosárlabda Női NBI/A

Itthon is dominált a Sopron, ezúttal viszont voltak bíztató elemek!

A negyeddöntő párharc második mérkőzésén a Sopron Basket 93-45-ös győzelmet aratott a Városmajorban. Ezzel 2-0-val lezárta a párharcot, és bejutott a legjobb négy közé, míg mi a Győr ellen folytatjuk az 5-8. küzdelmeiben.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Az mkosz tudosítása:

A TFSE-MTK együttesében Németh Alma és Ja’Tavia Tapley nem tudta vállalni a játékot. Soproni oldalon az első meccsen Gabby Williams, ezúttal Nevena Jovanovic volt a kimaradó légiós. Határ Bernadett és Elly Pavel kosárváltása vezette fel az összecsapást. Fej-fej mellett váltott vezetéssel haladtak a csapatok az első negyedben. Süle Krisztina triplája után 12-10-es hazai vezetésnél Gáspár Dávid időt is kért. Az első szakaszban a folytatásban is hasonló mederben zajlott a küzdelem. Az utolsó két percbe 14-14-ről érkeztek a felek. Gabby Williams duplájára Theodoreán Alexandra 2+1-es megoldása érkezett válaszul, így 17-16-nál ismét a hazaiak jártak előrébb. Fegyverneky Zsófia és Stefanie Dolson pontjai zárták azonban az első szakaszt, melyeknek köszönhetően 10 perc után 20-17-nél végül mégis a Sopronnál volt az előny. Azóta már tudjuk, hogy innentől végig a címvédő vezetett. A második negyed elején Stefanie Dolson és Varga Sára erősítették meg ezt az előnyt. Eközben viszont a Sopron elveszítette Briann January-t, aki már nem is tudott visszatérni a pályára.

Szeitl Vanessza triplájával szépített a TFSE, de Stefanie Dolson öt pontja 31-20-nál először növelte kétszámjegyűre a differenciát. Egyre jobban érvényesült a Sopron Basket fölénye, a félidő utolsó öt percébe érve egy 8-2-es sorozattal 39-22-re lépett el a címvédő. A TFSE, mely lényegesen jobban tartotta a lépést, mint szerdán, Chanise Jenkis és Herman Alíz tripláival igyekezett szépíteni és azt el is érték a hazaiak, hogy hogy a 20 pontos határt az első félidőben nem lépte át a differencia. A nagyszünetben 46-30 állt az eredményjelzőn. Soproni oldalon Gabby Williams 13, Stefanie Dolson 11 pontnál járt. A mezőnyből a 33 soproni kísérletből 19 sikeres lett. Ugyanakkor ezek között triplát nem jegyezhettünk fel. Itt mind a kilenc kísérlet lejött a gyűrűről. A TFSE-nél a 7 pontos Süle Krisztina volt a legeredményesebb. Hazai részről a 26 mezőnykíséreltből 11 talált utat a gyűrűbe. A Sopron harmadik negyedei rendkívül erősek. Ezúttal is ízelítőt kaphatott ebből a közönség. Rögtön az első percben Stefanie Dolson öt pontjával 21 egységre ugrott a differencia. Patai Benjamin, aki Magyar Bianka eltiltása miatt ezen az estén irányította a TFSE-t, már két és fél perc után időt kért.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

A Sopron 53-32 után egy 10-0-s futással hagyta állva riválisát. Dúl Panka villanása és Süle Krisztina triplája törte meg a hazai kosárcsendet, de Varga Sára és Varga Alíz gondoskodott arról, hogy 30 pont feletti előnnyel vonuljon a záró etapra a Sopron. A 67-36-ról induló záró szakaszban mindkét szakmai stáb úgy alakította a rotációt, hogy minden nevezett játékos pályára került. A következő hetek nagy-nagy feladatai előtt ez is rendkívül fontos, ahogy sérülések elkerülése is, hiszen a TFSE-nél is Elly Pavel-t, illetve Theodoreán Alexandrát szintén le kellett cserélni. A különbség sokáig 30 egység környékén mozgott. Zárásul 71-40 után egy 18-3-s futást mutatott be a Sopron. A 93-45-ös végeredményt Jelena Brooks négy pontja alakította ki az utolsó percben. A Sopron Basket az elődöntőben folytatja a DVTK ellen, míg a TFSE-MTK ellenfele az 5-8. helyért kiírt párharcban az UNI Győr MÉLY-ÚT lesz.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

TFSE-MTK – SOPRON BASKET 45-93 (17-20, 13-26, 6-21, 9-26)

Negyeddöntő, 2. mérkőzésBudapest,
MTK Kosárlabda Csarnok
Varga-Záray K., Major Á., Rózsavölgyi A. (Hoffmann G.)

TFSE-MTK: Süle 10/6, Theodoreán 5, Pavel 2, Jenkins 9/3, Dúl 6. Csere: Herman 5/3, Szeitl 6/6, Tóth 2, Burján, Király.

Sopron Basket: Williams 20/3, Czukor 8/3, Határ 8, January 4, Brooks 8. Csere: Fegyverneky 6, Sitku, Varga A. 15/3, Dolson 20, Varga S. 4.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Nyilatkozatok:

Patai Benjamin : Egységes csapatként élvezni szerettük volna a mérkőzést. Olyan játékot, lendületet próbáltunk ma vinni az összecsapásba, amit a későbbiek során is szeretnénk és fogunk majd használni.

Gáspár Dávid : A találkozó elején nehezen alkalmazkodtunk a TF stílusához, az alacsony szerkezethez. Védekezésben többször hibáztunk az elválltásoknál, betöréseknél, támadásban sem sikerült kihasználni magasságbeli fölényünket. Az első negyedben taktikailag fejben lassan játszottunk, gyorsabban kellett volna reagálnunk. A köztes két negyedben jól teljesítettünk, jó energiával játszottunk. Az első tíz percrért mindenképp dicséret illeti ellenfelünket.

Süle Krisztina : Azt a lendületet, amit az első negyedben hoztunk, azt mindenképpen szeretnénk továbbvinni a folytatásban. Az idegenbeli meccs során megbeszélteket sikerült kivinni ma a pályára. Felszabadultan játszottunk, aztán ahogy Alíz is említette a második félidőben már önmaga volt a Sopron. A legfontosabb, hogy ezt a lendületet, csapategységet és gyors játékot tovább vigyük a folytatásra!

Varga Alíz : Vezetőedzőnk gondolatait tudnám ismételni, az első negyedben tényleg nagyon megzavartak bennünket ezzel a felállással, azonban a második harmadik negyedben sikerült megmutatnunk az igazi arcunkat. A saját teljesítményemnek nagyon örülök, bízom benne, hogy a folytatásban is képes leszek hasonlóra. Megyünk tovább. Gratulálok a TFSE-nek!

Folytatás tehát a DVTK ellen búcsúzó UNI Győr MÉLY-ÚT ellen. Kezdés idegenben, április elején!

Hajrá TFSE-MTK! Hajrá lányok!