Férfi MEFOB Kosárlabda Női MEFOB

Duplán izgalmas végjáték a hétfői kosár MEFOB-on!

Ha hétfő este, akkor kosárlabda MEFOB! Leány és fiú csapatunk egyaránt hétfő este lépett parkettre az egyetemi kosárlabda bajnokságban. Mindkét csapatunk fővárosi ellenfélhez látogatott: lányaink az ELTE BEAC, fiaink pedig a Semmelweis Egyetem legjobbjaival mérhették össze tudásukat.

Kronológiai sorrendben haladva kezdjük a hölgyekkel, akik kőkemény rangadóra készülhettek. A házigazda ELTE BEAC és a TFSE egyaránt 10 győzelem – 1 vereség mellett érkezett az összecsapásra, melyen az alapszakasz elsőség volt a tét. A felek első egymás elleni mérkőzése november végén magabiztos TFSE sikerrel zárult, a recept tehát megvolt a győzelemhez.

A találkozó elején jött a meglepetés: a BEAC szerzett vezetést és sokáig őrizni is tudta az előnyét. Az első félidőben jobban dobta a triplákat a hazai gárda, amire nekünk nem volt válaszunk, így 44–36-tal vonultunk a nagyszünetre. A harmadik játékrészre összerázódott a védekezésünk és sikerült kevés ponton tartani az ellenfelet. Jó védekezésünk hatékonyabb támadójátékkal párosult, ez pedig folyamatos közeledést eredményezett. A záró akkordra teljesen fej-fej mellett voltunk, végül viszont méltón zártuk le a meccset. Alig 1 perccel a vége előtt Vígh Bernadett Emese révén szereztük meg a vezetést, majd Király Andi sikeres büntetőivel alakítottuk ki a 64–67-es végeredményt.

Forrás: MKOSZ

A lányok mellett a fiúk is most játszották le az utolsó fordulót az alapszakaszban. Csapatunk második helye már biztosnak látszott, ugyanis a hasonló mutatóval, de jobb egymás elleni eredménnyel álló Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület a mérkőzésünk kezdetének pillanatában már vezetett aktuális ellenfelével szemben. A mieink ezúttal ahhoz SOTE-hoz látogattak, mely ellen 2021 végén simán nyerni tudtak. A lányokhoz hasonlóan itt is izgalmas kimenetel született, bár itt mi voltunk azok, akik nagyobb előnyre tettek szert idejekorán. Az első félidőben 8 távoli kísérletünk is sikerrel járt, míg az ellenfélnek csak 1 triplája esett be. Az állás ekkor 36–41 volt. A második félidőt a hazaiak kezdték jobban és hamar megfordították az állást. A hajrának mi mentünk neki nagyobb elánnal és percek alatt lezárttá tettük a találkozót. Végeredmény: 66–70. A játék majdnem minden elemében felül tudtuk múlni a házigazdát, egyedül a lepattanó csatátban maradtunk alul, abban viszont jócskán (48–28). Ezzel a sikerrel a 2. helyről várhatjuk a folytatást!

Forrás: MKOSZ

Gratulálunk lányainknak az alapszakasz győzelemhez, a fiúknak pedig a második helyhez!