Kosárlabda Női NBI/A

Indul a szezon! – lapszemle

A wbasket.hu átfogó írást tett közzé honlapján a TFSE-MTK – PEAC Pécs mérkőzést megelőzően. Az alábbiakban tőlük idézünk:

Vasárnap kezdetét veszi a 2021/2022-es szezon a hazai élvonalban. Az idei bajnokságra való felkészülés finisében a TFSE-MTK csapata Miskolcra utazott edzőtáborba, melynek keretében a 4. Szaniszló Sándor Emléktornán vettek részt. Két mérkőzést játszottak Magyar Bianka tanítványai, először a MBK Ruzomberok, majd a Young Angels Kosice együttese ellen. Ezt követően egy egy hetes edzőtáborra fektették a hangsúlyt a fővárosiak, azóta pedig minden erejükkel a szeptember 26-i bajnoki rajtra összpontosítanak.

Szeptember 26., vasárnap

18:00 TFSE-MTK – PEAC-Pécs
Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok
Játékvezetők: Farkas Gábor, Györfy Rúben, Kapusi Gábor (Hartyányi Zsolt)

Magyar Bianka vezetőedzőt kértük egy rövid, mérkőzés előtti összegzésre:

“Kemény hét hetes felkészülésen vagyunk túl. Nagyon bizakodó vagyok, ugyanis a lányok fegyelmezetten végigdolgozták ezt az időszakot. Ezúton is szeretném megköszönni nekik – illetve az egész stábnak – az alapozó munkát, mert mindenki maximálisan arra koncentrált, hogy mi, mint csapat napról napra jobbak legyünk. Úgy gondolom, hogy elvégeztük azokat a feladatokat, amiket kitűztünk magunk elé, és nagyon hasznos hat tesztmérkőzésen vagyunk túl. Kiváló csapatok ellen játszottunk, és ebből öt meccset sikerült is megnyernünk. Fizikális ellenfelekkel mérhettük össze az erőnket, ami abszolút jól szolgálta a felkészülésünket.” – fogalmazott a TFSE-MTK vezetőedzője, majd folytatta várakozásait a bajnokság első fordulójával kapcsolatban:

“A PEAC-Pécs ellen egy kőkemény csatát várok. Lehet, hogy papíron erősebbek, mi viszont mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy már az első mérkőzésen azt az arcunkat mutassuk, amit az egész szezonban képviselni szeretnénk. Úgy érzem jól sikerült a felkészülésünk, remélhetőleg már az első forduló alkalmával egy precízebb védekezésű csapatot fognak látni a mérkőzésre kilátogatók.”

Az első találkozóra való tekintettel, megkértük a szakembert, hogy mondjon pár szót a fiatal U20-as tehetségekről is:

“U20-as poszton két olyan játékosunk is van jelen pillanatban, akik idén fognak debütálni az élmezőnyben. Burján Laurára, illetve Baa Dominikára nem kis feladat vár, hiszen a PEAC oldalán Wentzel Nóra lesz az ellenfelük, aki már évek óta a mezőny egyik kiemelkedő játékosa. A két lány mindent megtett a preparáció során, hogy fel legyenek készülve az első profi szezonukra – nyílván fognak hibázni – de abszolút hiszem, hogy helyt fognak tudni állni.”

A csütörtöki nap folyamán a PEAC csapata Európa Kupa selejtezőt játszott. Ez jelentheti azt, hogy jó formában lesznek – ritmusban érkeznek majd a fordulóra – de jelentheti azt is, hogy fáradtabbak lesznek.

“Ezzel nekünk nem szabad foglalkozni – ez elsülhet jól is, és rosszul is – nekünk csak saját magunkra kell fókuszálni, a mi rendszerünkre. Ahogy már említettem, az a legfontosabb, hogy nyugodt lelkiismerettel kezdhetjük meg ezt a találkozót. Nincs rajtunk nyomás, szépen felkészültünk, és biztos vagyok benne, hogy senki sem fog tartalékolni vasárnap. Illetve, az is egy nagyon jó dolog, hogy már az első forduló alkalmával egy ilyen színvonalas párharc várható.” – fejtette ki Magyar Bianka, majd a következőképpen zárta gondolatmenetét:

“Remélem szép számmal kilátogatnak a szurkolók vasárnap este 18:00 órakor a Városmajorba, és sikerül megtölteni a csarnokot. Szükség lesz mindenkire! Mi készen állunk!”

A mérkőzés élő statisztikája az MKOSZ honlapján követhető, míg az élőképes közvetítés a mindigTV GO szolgáltatáson keresztül.

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!