Kosárlabda Női NBI/A

Vereséggel kezdtük a szezont

Fotó: MTK Budapest – Hegedüs Gábor

NBI-es női kosárlabdacsapatunk hazai parketten kezdte meg a 2021/22-es szezont. A TFSE-MTK ellenfele ezen az estén a PEAC-Pécs volt.

Végre újra élettel telt meg a városmajori csarnok, ahova 120 néző látogatott ki. Az előzetes várakozások alapján nem lehetett állást foglalni annak kapcsán, hogy ki is az esélyesebb. A vendégekről köztudott, hogy erősítésen mentek keresztül, azonban pár napja még Európa-Kupa selejtezőn vettek részt, így a mieinknél egy fokkal fáradtabban érkezhettek a bajnoki startra.

Fotó: MTK Budapest – Hegedüs Gábor

A találkozó első percei mindkét oldalon pontatlanul indultak, a pécsiek mégis valamivel hatékonyabban nyitottak. Három perc játék után 2–5 szerepelt az eredményjelzőn, első pontjaink az újonc Chante Stonewalltól érkeztek. A negyed további részében folytatódott az aggresszív, sok faultos, kevés pontot hozó játék. A negyed közepén 7 ponttal is vezettek a pécsiek, amikor Chanise Jenkins sikeres hárompontosával közelebb tudtunk férkőzni és az ekkor szerzett lendülettel egészen 14–16-ra feltornásztuk magunkat. A negyed végére nem sokat változott a játék képe: 15–18 a PEAC javára.

A második negyedet energikusabban kezdte a vendég csapat, alig egy perc alatt 15–22-re módosították az eredményt. 17–24-es állásnál Theodoreán Alexandra egy 2+1-el, Elisabeth Pavel pedig egy sikeres középtávolival dobott minket újra lőtávolba. Ezt követően 8 pontos távolságra el tudott lépni a PEAC, de Chanise Jenkins triplája és Németh Alma kétpontosa újra 3 pont differenciát eredményezett. A félidőhöz közeledve egyre jobban tapadtunk a vendégekre, két perccel a nagypihenő előtt 35–34 szerepelt a nevünk mellett. Félidőben: 37–39.

Fotó: MTK Budapest – Hegedüs Gábor

A második félidőt jobban kezdte a PEAC. 5 ponttal vezettek a vendégek, amikor Chante Stonewallnak köszönhetően 44–46-ra sikerült visszazárni, majd pár perccel később Chanise Jenkins változtatta egálra az eredmény. Ekkor a pécsi lányok magasabb hőfokra kapcsoltak, kihasználták, hogy hamar elértük az öt faultot és a negyed végéig 5 ponttal húztak el. (56–61)

Harcos percek következtek a harmadik negyed hajrájában. Szépségdíjas egyéni megvillanásoknak köszönhetően vissza tudtunk jönni 3 pontra, ami a negyed végére újra ötre nőtt. 56–61-el vágtunk neki az utolsó játékrésznek, ahol eleinte nem tudtunk közelebb kerülni a vendégekhez. Vezetőedzőnk jókor kért időt, mivel a rövid taktikai eligazítás után 4 pontra jöttünk fel. A véghajrá elején 9 ponttal lépett el az egész mérkőzés során pontosabban támadó PEAC-Pécs. Ezt az eredményt magabiztosan tartani tudták a vendégek, 73–81 a vége.

Fotó: MTK Budapest – Hegedüs Gábor

Összességében harcos és kitartó TFSE-MTK-t üdvözölhettünk a parketten, ami a jövőre nézve mindenképpen bizakodásra adhat okot. Újoncaink értékes pontokkal mutatkoztak be csapatunkban. A mai mérkőzésen a dobások (büntetők, ziccerek) terén maradtunk el a vendégektől.

NŐI KOSÁRLABDA NB I
TFSE-MTK–PEAC Pécs 73–81 (15–18, 22–21, 19–22, 17–20)

TFSE-MTK: Theodoreán A.11/6, Stonewall C. 5/3, Jenkins C. 27/15, Pavel J. 8, Baa D. 219. Csere: Dúl P. 4, Burján L. 2, Németh A. 8, Szeitl V., Herman A., Tóth T. Edző: Magyar Bianka
PEAC-Pécs: Dudásová N. 18/6, Wentzel N. 11/3, Kiss V. 17, Marshall T. 15/, Nelson C. 9. Csere: Sarok N. 3/3, Laczkó S., Selcova I., Brajkovic I. 2, Csényi A., Kötő L.,, Szücs R. 6.  Edző: Csirke Ferenc
MTK Városmajor, 120 néző. V: Farkas G., Györfy R., Kapusi G.. Az eredmény alakulása. 3. perc: 2–5. 8. p.: 14–16. 13. p.: 22–26. 18. p.: 35–34. 23. p.: 39–44. 26.p.: 48–48. 29. p.: 53–59. 32. p.: 57–66. 35. p.: 64–68. 38. p.: 69–75.

MESTERMÉRLEG
Magyar Bianka: 
– Úgy érzem, túlizgultuk ezt a mérkőzést, rengeteg üres dobóhelyzetet és kilenc büntetőt hagytunk ki, igaz, a PEAC jól védekezett. Két U20-as játékosunk első A-csoportos meccsén rögtön ponttal mutatkozott be, ennek örülök. Elemeznünk kell a látottakat, tanulni a hibáinkból. Idénykezdetnek nem volt rossz meccs.
Csirke Ferenc: – Nehéz mérkőzésre számítottunk, hiszen sok utazás volt mögöttünk az elmúlt hét során. Jól akartunk kezdeni, meg akartuk akadályozni, hogy a TFSE elkapja a ritmust, lerohanjon minket, és önbizalmat szerezzen ezzel. Idegenben és fáradtan is jól játszottunk, igaz akadtak védekezésbeli hibáink. Nem szabad, hogy az ellenfél egyetlen játékosa is huszonhét pontot dobjon ellenünk. Fontos győzelemmel sikerült kezdeni az évadot.

Következő megmérettetésünk szeptember 29-én, szerdán 19:00-tól lesz ismételten hazai környezetben. Ellenfelünk a Sopron Basket lesz.