Női NBI Röplabda

Idegenben is három szettben múltuk felül a Szegedet!

NB I-es női röplabdacsapatunk 0:3-ra győzött a Vidux-Szegedi RSE ellen idegenben, ezzel továbbra is őrzi első helyét a tabellán.

Lányainkon nem érződött, hogy elfáradtak volna a Szegedre utazás során, ugyanis gyönyörű játékkal kezdték a mérkőzést. Offenzív támadásainknak hála jelentős előnyre tettünk szert már az összecsapás legelején (3-10), amit a játszma teljes ideje alatt tartani tudtunk. A végjátékban Tatár Gréta 3 pontos sorozatával 25-17-re zártuk le az első játszmát.

A következő etap kiélezettebben alakult. Ellenfelünknek sikerült felvennie a játék ritmusát, 14-14-ig fej-fej mellett haladt a két csapat. A szett előrehaladtával több ki nem kényszerített hiba miatt a szegedi röplabdások kétszer is átvették a vezetést (18-15, 21-19), a végjátékra fordulva viszont váltottak a lányok, akik higgadt és határozott megoldásokkal tettek pontot a szett végére (22-25).

A harmadik szett az elsőhöz volt hasonló. Az etap közepére annyira ellépett a TFSE csapata (5-14), hogy ellenfelünk bravúros mezőnymunkájával sem tudott felzárkózni. Lányaink lendülete a szett végéig kitartott, Török Petra támadásával pedig sikeresen feltettük az i-re a pontot (15-25).

Centerünk, Török Petra nyilatkozata a mérkőzést követően: „Jó meccset játszottunk, a szegediek alaposan felkészültek belőlünk. Mindezek ellenére szerencsére győztesen tudtuk elhagyni a pályát mert kellő koncentráltsággal mozogtunk a pályán.”

Vidux-Szegedi RSE – TFSE 0:3 (17, 22, 15)
József Attila Általános Iskola, 84 néző. V: Adler L., Szél Márta J.


TFSE: Kökény N. 3, Tatár 18, Tettamanti 5, Kis D. 11, Tátrai Zs. 8, Zen 3. Csere: Boller, Kucsera (liberó), Turcsányi 1, Török 2, Vámos 1, Villányi. Vezetőedző: Herrera Olazabal.

Lányaink következő alkalommal a Kispest csapatával fognak összecsapni szombaton, akikkel szemben legutóbb 3:1-re tudtak nyerni. A tabella élmezőnye továbbra is éles harcban áll, a mieink legnagyobb örömünkre még mindig féltve őrzik első pozíciójukat a BVSC, Vasas, Gödöllő hármasa előtt.

Gratulálunk lányok, így tovább!

Fotó: Kocsis Alíz