Kosárlabda Női NBI/A

Győzelem a Cegléd ellen!

Női kosárlabdacsapatunk november 12-én pénteken pótolta a 2. fordulóból elmaradt mérkőzését a VBW CEKK Cegléd ellen. Mivel ez a 2. fordulóba kiírt találkozó volt, így a ceglédi gárda a légiósai és Szabó Flóra nélkül volt kénytelen kiállni.

A találkozó legelején Chanise Jenkins és Ja’Tavia Tapley találataival villámgyorsan 5–0-s előnybe kerültünk. Az első hazai pontokat Szabó Fanni szerezte, melyre Theodoreán Alexandra triplájával válaszoltunk.8–2-es állást követően kiegyenlítődött a mérkőzés képe – Szabó Fanni hármasával és Katona Szidónia duplájával 8–7-re felzárkózott a Cegléd. Az első játékrész hajrája meglehetősen jól sikerült, három pontos előnyt alakítottunk ki. A második szakaszt Hegedűs Péter tanítványai kezdték jobban, Kobolák Cintia és Szabó Petra találataival átvette a vezetést a házigazda, tehát a következő percek játéka fej-fej melletti küzdelmet hozott. Három pontnál jobban egyik fél sem tudott ellépni, a fordulópont 29–27-es állásnál következett be, Elisabeth Pavel és Ja’Tavia Tapley kosaraival 35– 8-ra elszakadtunk. A 40–31-es félidőben nálunk a 9–9 pontos Ja’Tavia Tapley és Németh Alma volt a legeredményesebb, míg ceglédi oldalon Szabó Fanni járt 8 pontnál. Amíg az első negyedben összesen nyolc triplát értékesített a két gárda, a második 10 percben egyet sem.

A harmadik negyed elején sikerült bevinnünk a döntő futást. Dúl Panka újra megvillant távolról, miközben Ja’Tavia Tapley négy pontot szerzett, így 47–31-re módosult az eredmény. Szabó Petra duplájával még elkerülte a Cegléd, hogy 20 pont fölé ugorjon a differencia, az extra sorozatot elkapó Dúl Panka azonban újabb triplát értékesített, így 56–35-nél már 21 egységgel jártunk a hazaiak előtt. Dúl Panka a harmadik negyedben egymaga 10 pontot szerzett öt mezőnykísérletéből 4 sikeres lett. A Cegléd Szabó Dóra triplájával igyekezett megkapaszkodni és ez sikerült is. A folytatásban 20 pont környékén állt be a differencia, az utolsó 10 percnek 64–44-ről vágtak neki a felek. A CEKK tartását dicséri, hogy hiányos összeállításban sem adta fel a küzdelmet – Viszmeg Mira és Katona Szidónia tripláival 67–50-re szépített a házigazda. A folytatásban Szabó Fanni állt a ceglédiek élére, majd Kobolák Cintia is betalált,  ezzel három és fél perc alatt 69–56-ra feljött a hazai alakulat.

A részünkről Király Andrea törte meg a kosárcsendet, de Szabó Fanni triplája után 71–59-nél így is mindössze 12 pont volt a felek között. Az utolsó öt percbe fordulva rendeztük a sorainkat – Ja’Tavia Tapley és Németh Alma egy-egy találata bebiztosította sikerünket. Hazai oldalról Szirony Dorina duplája és Szabó Dóra triplája zárta le a meccset, így alakult ki a 75–64-es végeredmény.

Végeredmény: VBW CEKK CEGLÉD – TFSE-MTK 64–75 (19–22, 12–18, 13–24, 20–11)

Bajnokság, 2. forduló Albertirsa, Újcsarnok

Söjtöry T., Lengyel Á., Balogh Gy. (Schäffer B.)

VBW CEKK Cegléd: Szabó P. 10, Szabó D. 12/12, Katona 15/6, Szabó F. 15/6, Szirony 12/3. Csere: Kobolák 6, Viszmeg 3/3, Rakita.

TFSE-MTK: Theodoreán 7/3, Tapley 16, Jenkins 13/3, Király 4, Dúl 13/9. Csere: Szeitl 2, Baa 4, Pavel 8, Németh 11/3, Burján 1.