Röplabda

Fogjunk össze egy nemes ügy érdekében!

Női röpiseink utánpótlásának egyik legfőbb bázisa Kalocsa, ahol sok fiatal sportoló pallérozódik évek óta. A Bács-Kiskun megyei kisvárosban családias légkör a jellemző. Mindenki ismer mindenkit, így a hírek is gyorsan terjednek szájról szájra.

Sajnos az elmúlt időszakban egy szívszorító hír látott napvilágot ebben a kis közösségben, ami ezer szállal köthető csapatunkhoz is. Amikor meghallottuk, elsőre nem is mertük elhinni, hogy ez a csapás valóban megtörtént. Nemrégiben 11 éves játékosunk, Csefkó Csenge és családja sokkoló diagnózist kapott: a kislány szervei kezdenek leállni, szívizma olyan gyenge, hogy alig tudja ellátni a feladatát.

Csengét azóta Budapesten kezelik, ahol műtéteken esett át és műszíven van jelenleg, segítvén ezzel a még működő szívkamra munkáját. Jelenleg is küzdenek érte a kiváló munkát végző szakemberek. Edzői: Kováts Ágnes és Rezák-Szabó Anna is megszólaltak a fájdalmas hír hallatán:

Csenge két éve tagja a TFSE-Kalocsa U13 teremröplabda csapatának. Nagyon aktív, megbízható, önzetlen, szorgalmas, tisztelettudó kislány, nagyszerű csapatjátékos. Megdöbbentünk, mikor megtudtuk, hogy Budapestre kellet szállítani és meg kellett műteni. Azóta is műszíven van, állapota stabil. Hatalmas erővel küzd a felépülés felé vezető rögös úton. Szülei minden nap ingáznak Kalocsa és Budapest között, hogy meglátogathassák. Nap, mint nap óriási lelki erővel tájékoztatják a közösségi oldalukon a kislányukért aggódókat és tartják a lelket Csenge két testvérében is. 

A koronafm műsorán édesapja telefonon mesélt kislánya betegségéről és jelenlegi állapotáról. A rádió gyűjtést szervezett Csengéért, hiszen a családból jelenleg mindkét szülő táppénzen van és nem lehet tudni, meddig is tart ez az áldatlan állapot. A családdal egyeztetve tesszük közzé a számlaszámot, ahová bárki, bármilyen összeget utalhat.

Gyógyítani nem tudunk, de lélekben és valamennyi anyagi támogatással, együttérzéssel, szeretettel enyhíthetünk a Csefkó család helyzetén!

A TFSE és annak röplabda szakosztálya is, 100-100 ezer forinttal támogatja a Csefkó családot. Kérjük mindazokat, akik megtehetik, szintén álljanak Csenge mögé!

ERSTE Bank 11600006-00000000-75756507

Ha TE is a nemes ügy mellé állnál, a megjegyzés rovatba írd be az „adomány” szót.