Egyéb kategória

Fiatalos lendülettel, újult erővel!

NBII-es férfi kézilabdacsapatunknál komoly változásokat hozott az újév!

Az újév nem csak tiszta lapot és új kezdetet hozott férfi NBII-es kéziseinknek, de egy új edzőt is! Datzuk Péter vette át a stafétát, aki szerint a csapatnak fiatalos, lendületes és gyors kézilabdával kell felvennie a versenyt a rutinosabb csapatokkal szemben. A szokásos alapozási időszakban, megemelt edzésszámmal és sok edzőmérkőzéssel készültek a srácok. Minden felmerülő probléma ellenére, edzőnk elmondása szerint, nagyon jó hangulatban készültek a bajnoki rajtra.

A tavaszi szezon első mérkőzését, mint az őszit, most is a Csepel DSE-vel (2.) kezdik a fiúk! Az első összecsapás szorosra sikeredett, de végül sajnos a vendég csepeliek diadalmaskodtak 30-35-re. Legutóbbi mérkőzésünket még december elején játszottuk idegenben az ALBA MÁV-Előre vendégeként, ahol szintúgy vereséget szenvedtünk, de azóta sokminden változott!

A kitűzött cél egyértelműen a bennmaradás! Jelenleg tizedikek vagyunk és nem elhanyagolható tény, hogy a mostani fiatalokból álló keretnek nehéz dolga lesz a rutinos, jó utánpótlással gazdálkodó ellenfelekkel szemben. Mindezek ellenére új edzőnk pozitív gondolatokat fogalmazott meg a szombati mérkőzés előtt:

Ha előzni szeretnénk a tabellán 7 ponttal kell többet szereznünk, mint közvetlen riválisainknak! Ebben nagyon kevés hibatélehetőség van egy főként ifjúsági bajnokságban edződött játékosokból álló csapattal. Nagy kérdés, hogy a rutinos csapatok ellen a fizikális és mentális hátrányunkat miként tudjuk kompenzálni. Ebben segíthet egy korai meglepetés siker, például most szombaton! Hiszek benne, hogy szisztematikus munkával, felkészültséggel, de főként hittel, akarattal és lelkesedéssel jól tudunk szerepelni a tavaszi szezonban!

Ehhez jó munkát és sok sikert kívávunk!

Facebook

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!