Vívás

EURÓPA BAJNOKOK VAGYUNK!

Csodálatos eredményt ért el az Újvidéken rendezett kadét EB-n a Hanzély Zsombor, Vajda Oszkár (mindketten a TFSE versenyzői), Godó Frigyes (BVSC), Pécs Kornél (KVSE) alkotta kardcsapat!

A fiúk lehengerlő formában vívtak, kérdés nélkül vettek minden akadályt és a szezon eddigi legfontosabb pillanatában értek fel a csúcsra. Patócs Ákos, a TFSE edzője méltán lehet büszke két tanítványára, akik több, mint maradandót alakítottak a címeres mezben!

facebook/hunfencing

Az alábbiakban a Magyar Vívó Szövetség beszámolóját olvashatjátok:

A magyar kadet férfi kardcsapat a szezon eddigi európai körversenyen egyszer lettek ötödikek, ez volt a legjobb eredményünk. Majd a szezon legfontosabb versenyén, az Eb-csapaton úgy lettek aranyérmesek, hogy a legszorosabb meccsük 45:37 volt… 

facebook/hunfencing

Godó Frigyes, Hanzély Zsombor, Pécs Kornél, Vajda Oszkár végig kimagaslót nyújtott, a legnagyobb gratuláció jár a fiúknak, mesterüknek, válogatott edzőjüknek. A negyeddöntőben Spanyolország legyőzése (45:28) még valamelyest kötelező feladatnak számított. Ám a románok elleni elődöntő már közel sem, ennek ellenére végig vezetve, 45:37-re nyertek a mieink. A döntőben a franciák következtek, és itt aztán végképp nem mi számítottunk favoritnak a korábbi eredmények alapján.

facebook/hunfencing

Ám ez a kvartett remek egységet alkotva, kétséget nem hagyott afelől, hogy ezen a napon a magyar kadet férfi kardcsapat Európa legjobbja. Egész nap, mindenki sokat tett hozzá a győzelmekhez, ám a döntő okán emeljük ki Hanzély Zsombort, aki nagyszerű vívással, fölényes győzelmekkel járult hozzá a rendkívül magabiztos, 45:36-os sikerhez. 

facebook/hunfencing

Kósa Miklós, a korosztály válogatott edzője a következőket nyilatkozta: “Csak szuperlatívuszokban tudok beszélni a fiúk egyéni és csapatversenyéről egyaránt. Eredményeik önmagukért beszélnek, nekik és mesterüknek egyaránt gratulálok. Külön köszönöm Neuhold Sándornak, a juniorok válogatott edzőjének, hogy itt maradt velünk a juniorok versenye után, és közösen igyekeztünk apró pluszokat hozzátenni a fiúk remek vívásához. Az út még csak most kezdődött, ezen haladunk tovább, dolgozunk a további sikerekért.”

facebook/hunfencing

Férfi kardcsapat, 14 induló. Negyeddöntő: Magyarország-Spanyolország 45:28 (Hanzély +10, Péch +9, Vajda -2).Elődöntő: Magyarország-Románia 45:37 (Vajda +4, Hanzély +4, Péch 0).Döntő: Magyarország-Franciaország 45:36 (Hanzély +9, Péch +1, Vajda -1).

facebook/hunfencing

Végeredmény: 1. Magyarország (Godó Frigyes, Hanzély Zsombor, Pécs Kornél, Vajda Oszkár, válogatott edző: Kósa Miklós, edzők: Kun Kolos, Patócs Ákos – TFSE, Kocsis Zsolt), 2. Franciaország, 3. Románia.

Gratulálunk a fiúknak és a mestereiknek!