Női NBI Röplabda

Esélyesként utazunk a Hajdúságba!

NBI-es női röpiseink a bajnokság 13. fordulójában a DSZC-Eötvös DSE-hez látogatnak. Debreceni ellenfelünk jelenleg a tabella hátsó régiójában áll, egész pontosan a 11. helyen. A kék-sárga alakulat nem dicsekedhet ezzel a szezonjával, 12 mérkőzésből egyet sikerült megnyerniük, azt is az utolsó helyezett Jászberény ellen.

Ami az aktuális formájukat illeti: zsinórban hétszer szenvedtek vereséget. Ennek teljes ellentétei vagyunk mi, hiszen a Vasas SC elleni bravúrgyőzelmünk sorozatban a hetedik siker volt már.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Maradjunk még pár gondolat erejéig a múlt hétvégi Vasas elleni sikernél. Az egyik legerősebb magyar utánpótlással rendelkező extraliga óriás magasan a legerősebb játékerőt képviselő fiókcsapatot adja az NBI mezőnyének. Ezt mi sem támaszthatja jobban alá, mint annak ténye, hogy rajtunk kívül csak ők tudtak felülkerekedni a DVTK-n. Egy ilyen nívót képviselő klubot 0:3 arányban – igaz, szoros szettek árán – tudtunk legyőzni olyan atmoszféra közepette, amit még az extraligában is megirigyelhetnek. A hazai drukkerek magján túl számtalan vendég szimpatizáns jött el buzdítatni kék-fehér kedvenceit, ezzel külön csatateret kialakítva a lelátón. Többen úgy fogalmaztak a meccset követően, hogy a TFSE sikeréhez kellett a szurkolók által nyújtott plusz is, ami a legjobbkor jött.

Rákanyarodva a virágvárosi csapat, a Debrecen elleni statisztikánkra, azt láthatjuk, hogy az esetek döntő többségében mi bizonyultunk jobbnak. Apró szépséghiba lehet 2021 márciusa, amikor az alapszakasz egyik utolsó fordulójában megleptek minket a hazai pályájukon. Ez intő példaként maradt meg a lányokban, hiszen azóta nem vettek félvállról találkozót az Eötvös ellen. Reméljük, hogy ezúttal is kedvező módon alakul majd a találkozó végeredménye és sikeresen térhetünk haza a hosszú utazásról.

DSZC-Eötvös DSE – TFSE (02.12. 18:00)
DSZC Beregszászi Pál Szakközépiskola, Debrecen

Sok sikert lányok, hajrá TFSE!