Férfi NBII Kézilabda

Elképesztő fordítás, fontos győzelem

Hétközi találkozó keretén belül látogatott a TFSE férfi kézilabdacsapata a VS Dunakeszi otthonába április elsején, 18 órás kezdettel. A vendéglátók a játéknapot megelőzően a tabella 12. helyét foglalták el, így a 2 pont bezsebelése szinte kötelező feladatnak számított a srácoknak.

A dátum azonban nem hazudtolta meg magát, bolondok napján finoman fogalmazva is érdekes összecsapást vívtak a felek. Az első félidőt a hazaiak kezdték jobban, gyakran találták meg a beállósokat és a szélsőket is. Györfi mester több védekezési formát is kipróbált, de akadozni látszott a gépezet, így a Dunakeszi jelentős, 8 gólos különbséget épített ki a szünetre, amikor 17-9-es állásnál érkezett a 10 perces pihenő.

A második játérészben azonban fordult a kocka, Gyurcsovics Endre és Major Dávid vezetésével 15 perc leforgása alatt eltűnt a differencia a felek között. Egy egészen zseniális, 9-1-es sorozatot produkáltak az urak, így a hajrában egy teljesen új meccs vette kezdetét. A védelemnek sikerült meglelnie az optimális felállást, ezt követően sikeres csapdázásoknak köszönhetően labdát szerzett, majd gyors indításból eredményes volt a TFSE egysége.

Az utolsó percekig hatalmas küzdelem folyt a pályán, gólra góllal válaszoltak a felek, de a Dunakeszi már csak futni tudott az eredmény után. Az utolsó minutum kezdetén mégis sikerült egyenlítenie a házigazda csapatnak, így viszont az utolsó támadást a TFSE vezethette. 30 másodperc volt hátra az összecsapásból, körbement a labda, végül a jobb szélen Major Dávid ugrott a hatoson belülre, és vágta könyörtelenül a hálóba a győztes találatot, kialakítva így a végeredményt.

Végeredmény: VS Dunakeszi – TFSE 24-25(17-9)

A korábban is említett Major Dávid igazi vezére volt az alakulatnak, csapatkapitányhoz méltóan 8 alkalommal volt eredményes, mindezt csak az összecsapás második felében.

A második félidőben mutatott követő játékra lehet építeni, hiszen 17-9-re 7-16-tal válaszoltak az urak, ami kiemelkedő küzdőszellemről tett tanúbizonyságot.

Ezzel az eredménnyel máris sikerült előrébb lépni a rangsorban, jelenleg a 8. helyen áll csapatunk 14 lejátszott találkozóval.

A folytatásban április 11-én, azaz jövőhéten vasárnap lép újra pályára a TFSE. Ez alkalommal a Gödöllői KC látogat a Zágrábi utcába 15 órától.

Hajrá TFSE!