Atlétika

Ekler Luca gőzerővel készül a párizsi VB-re!

Paralimpikon kiválóságunk ezúttal a WA Continental Tour Bronze-versenyén vett részt Budapesten a Lantos Mihály Sportközpontban. Luca nem para sportolók között mérettett meg magát és végül 8. helyen zárt a Magyar Nagydíj-sorozaton 5.63-al, de nem is az eredmény, inkább maga a verseny számított.

Fotó: Katona Gábor

Az esemény a felkészülés része, ugyanis 1 hónap múlva kezdődik a világbajnokság Párizsban, ahol Luca 4 versenyszámban áll majd rajthoz július 10. és 17. között a Charlety Stadionban, ami 2017 óta ad otthont a World Para Athletics Grand Prix eseményeinek. 171 versenyszámot – 77 nőit, 93 férfit és egy vegyest – bonyolítanak majd le. Luca négy éve világbajnoki csúccsal nyerte meg a T38-as kategória távolugró versenyét, majd 100 méteres és 200 méteres síkfutásban is ezüstérmet szerzett. Szalma László tanítványának célja nem más, mint megvédeni bajnoki címét távolugrásban, amelyre jó esélye van, miután 5,98 méterrel ő tartja a világrekordot. A párizsi delegáció létszáma meghaladhatja akár az 50-et is, ami minden idők legnagyobb csapatát jelentené.

Forrás:  https://www.paralympic.org

„Minden feltételt igyekszünk biztosítani a sportolóknak, köszönet jár klubjaiknak, a sportági szövetségeknek, a támogatóknak és a sportállamtitkárságnak. Minden korábbinál kiélezettebb versenyekre számítunk a nyáron, mert a parasport folyamatos fejlődésben van, egyre több ország egyre több versenyzője kapcsolódik be magas szinten a versenyekbe. A paralimpia minden tekintetben hamarosan utoléri az olimpiai mozgalmat és ebben a versenyben mi helyt akarunk állni” – mondta Szabó László, az MPB elnöke. (forrás: m4sport.hu)