Férfi Extraliga Férfi NBI Röplabda

Egy szettet elcsentünk a MAFC-tól, de nincs megállás!

Férfi röplabdásaink idegenben maradtak alul a MAFC-BME csapatával szemben, azonban nem vallottak szégyent, hiszen szettet tudtak rabolni a légiósokkal felálló riválistól.

Komoly játékerőt képviselő ellenfelünk már az első szett elején előnyt tudott kovácsolni (5-3, 8-5), de 8-8-ig partiban voltunk a házigazdával. Ezután riválisunk ismételten ellépett három ponttal (11-8), amit egészen a végjátékig tartani is tudtak (22-19). Tóth Kristóf és Gebhardt Norbert vezérletével nyomultunk előre, 22-22-nél már egált mutatott az eredményjelző. A küzdő felek fej-fej mellett haladtak, de ellenfelünk nyitásrontásának, és Tóth Kristóf pontot érő sáncának köszönhetően végül sikerült lezárnunk és megnyernünk az első szettet (24-26).

A második és a harmadik etap is az elsőhöz hasonlóan indult, de röplabdásainknak a szett közepén alábbhagyott a koncentrációja, így sajnos nem sikerült redukálni a kialakult pontkülönbségeket (16-11, 17-8). A játszma végére nem változott a helyzetünk, a második etap 25-14-re, míg a harmadik szett 25-13-ra zárult a MAFC javára.

A negyedik, és egyben utolsó játszmában ismét magára találtak kék-fehér röplabdásaink, a szett végig kiélezetten alakult. 19-19 után, a végjátékban ellenfelünk külföldi játékosait viszont nem sikerült hatástalanítanunk, akik győzelemre vezették csapatukat.

MAFC-BME – TFSE 3:1 (24-26, 25-14, 25-13, 25-21)
Pénzügyőr Sportcsarnok, 75 néző. V: Bátkai-Katona Á., Radasovszki G.

TFSE: Tóth K. 18, Horváth B. 3, Quintz 5, Tóth M. 1, Gebhardt 12, Mihucz 6. Csere: Laczi (liberó), Balázs B. 2, Füzék, Knobloch, Winter. Vezetőedző: Nagy Gergely.

Nagy Gergely tanítványai következőleg a MÁV-Előre csapatával fognak megmérkőzni idegenben. Nehéz mérkőzésnek nézünk elébe, ugyanis a jelenleg második helyen álló fehérvári röplabdások ellen még ebben a szezonban nem játszottak fiaink.

A tavalyi szezonban második helyen végző MÁV-Előre az idei szezonban is brillírozik. Az általuk lejátszott 11 mérkőzésből az összeset megnyerték. Játékosaik között több idegenlégiós neve is szerepel, akik nagyon komoly játékerőt képviselnek ebben a mezőnyben.

Csapatunkból több röplabdázó is megfordult már a fehérvári egyesületben, név szerint Füzék Zalán, Tóth Kristóf és Balázs Bálint, akik közül utóbbi egyenesen a MÁV-Előrétől csatlakozott hozzánk a legutóbbi idényben.

A korábban Fehérváron is játszó négyesütőnk, Balázs Bálint gondolatai az összecsapást megelőzően: „Úgy gondolom nagyon fontos, hogy megmutassuk mennyire tudunk küzdeni és koncentrálni! Ha ez sikerül, akkor ebből erőt tudunk meríteni a következő meccseinkhez.”

Férfi Extraliga – 16. forduló
MÁV-Előre SC-Foxconn – TFSE (01.30. 19:00)
Videoton Oktatási Központ, Székesfehérvár

Hajrá srácok, gyerünk TFSE!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!