Női NBI Röplabda

Újabb győzelem a Kispest ellen!

Női röplabdacsapatunk 0:3-as győzelmet aratott vasárnap este a sereghajtó Kispest SE otthonában.

Lányaink már a mérkőzés elején több pontos előnyt alakítottak ki (5-10), ami az első szett előrehaladtával csak növekedett. Tatár Gréta és Kis Dorottya hatékony támadásaival meneteltünk egészen a végjátékig, ahol Joel Olazábal Herrea tanítványai fegyelmezett játékuknak köszönhetően könnyedén behúzták az első játszmát (13-25).

A következő két etap már szorosabban alakult, ellenfelünk jó ritmusba kerülve röplabdázott. Mind a második, mind pedig a harmadik szett elején fej-fej mellett haladtak velünk, de a játszmák közepén megmutatkozott lányaink erőfölénye. TFSE-s röplabdázóinknak sikerült pár pontos előnyt kialakítania (13-16, 14-17), aminek köszönhetően lányainknak az etapok végén sem kellett izgulnia. A második szett 22-25-re, a harmadik pedig 20-25-re zárult a mieink javára.

Mérkőzésünkre olasz barátaink, a PanBisco’ Leonessa Volley Altamura csapatmenedzserei is kilátogattak, akik hangos szurkolásukkal csak emelni tudták a mérkőzés hangulatát. Ezúton is köszönjük nekik kedvességüket, örökre csapatunk szívébe lopták magukat.

Csapatunk kettes ütője, Vámos Adrienn így nyilatkozott a győzelmet követően: „Sikerült hoznunk a kötelező 3 pontot. Kicsi megingásokkal néhol közelebb engedve a hazai csapatot, de mindig időben észbe kapva biztos sikerrel zártunk.”

Kispest SE – TFSE 0:3 (13, 22, 20)
Szent Gellért Sportcsarnok, 150 néző. V: Rácz G., Radasovszki G.

TFSE: Turcsányi 1, Tatár 15, Török 9, Kis D. 11, Tátrai Zs. 10, Tettamanti 7. Csere: Boller (liberó), Kökény N., Kiss K. 2, Vámos, Villányi. Vezetőedző: Herrera Olazabal.

Az NB I-es tabellát jelenleg úgy vezetjük, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszottunk, mint a minket üldöző riválisok. 33 ponttal állunk az élen, ugyanennyi egységet gyűjtött össze a BVSC, a Vasas 31-nél jár, míg a Gödöllő neve mellett 26 pont szerepel. A soron következő hétvégén „szabadnaposak” vagyunk, riválisaink viszont pályára lépnek.

Röplabdázóink legközelebb február 10-én lépnek majd pályára a Gödöllő gárdája ellen hazai pályán. Izgalmas összecsapásra számíthatunk, ugyanis csapatunk az idei szezonban egyedül a GRC-től szenvedett eddig vereséget, amikor októberben idegenben 0:3 arányban maradtunk alul.

Hajrá lányok, így tovább!