Kosárlabda

Edzőtovábbképző 2020

A Testnevelési Egyetem, a TFSE és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége idén is megrendezte edzőtovábbképző eseményét. Az idei rendezvény a hagyományoktól eltérően csupán egynapos programot kínált a tudásukat fejleszteni kívánó kosárlabda edzőknek, akik a járványvédelmi intézkedések betartásával csak korlátozott létszámban tudtak részt venni a szakmai napon. A kilátogató közel 90 edző a délelőtt folyamán két gyakorlati, míg a délután folyamán négy elméleti előadást hallgathatott meg.

Dr. Sterbenz Tamás gyakorlati bemutatója nyitotta az eseményt.

A délelőtti programot a TFSE szakmai vezetője, a Testnevelési Egyetem általános rektorhelyettese, Dr. Sterbenz Tamás gyakorlati bemutatója nyitotta a Testnevelési Egyetem campusának E termében, ahol a TFSE U20-as csapatának segítségével szemléltették a játékosok döntéseit meghatározó tényezőket és a döntések fejlesztésének lehetőségeit. Ezt követően a TE Sportjáték tanszékének oktatója, Boros Zoltán technikai képzést bemutató előadása a közeli dobások, közeli befejezések és előkészítésük fejlesztését célozta. 

Boros Zoltán előadásának középpontjában a közeli dobások voltak.

A szünet után az Athén előadóban Hegedűs Péter előadásával folytatódott a szakmai nap. A TFSE-MTK női NB1-es csapatának másodedzője a gyors játékstílus kialakításáról tartott gyakorlati példákkal is alátámasztott tanulságos előadást. Ezt követően prof. dr. Martos Éva, a TE Sport-táplálkozástudományi Központ vezetője előadásában a táplálkozás teljesítményfokozó hatásait szemléltette, a kosárlabda sajátosságait középpontba helyező példáival hozta közelebb a hallgatósághoz ezt a tudományterületet.

Prof. Dr. Martos Éva a táplálkozás teljesítményfokozó hatásait szemléltette.

Magyar Bianka, a TFSE-MTK női NB1-es csapatának vezetőedzője a csapatépítésről, csapategység kialakításának fontosságáról tartott előadást, mely kulcsszerepet játszott együttesének idei várakozáson felüli szereplésében. A programot Tóth Cecília, nemzetközi játékvezető előadása zárta, mely a 2020. október 1-től érvénybe lépő FIBA kosárlabda szabálymódosításokat ismertette számos gyakorlati, videós példával szemléltetve.

A korlátozott lehetőségek ellenére színvonalas szakmai programot nyújtó esemény jól szolgálta a hazai edzőközösség fejlődését. A továbbképzésen résztvevő szakemberek emellett meghívást kaptak a TFSE-MTK női NB1 A ligában szereplő csapatának szeptemberi bemutatóedzésére, mely kiváló kiegészítő programnak ígérkezik számukra.  Az edzőtovábbképzőről készült felvételek megtekinthetők a Magyar Testnevelési Egyetem Sportegyesülete Youtube csatornáján.

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!