Kosárlabda Női NBI/A

Elképesztő bravúr hazai pályán

A mérkőzést megelőzően sejthettük, hogy a DVTK csapata szeretne majd dominálni a találkozó során. Az első négy percben ez beigazolódni látszott, hisz a diósgyőri egylet alakított ki kisebb vezetést. A negyed második felében azonban lányaink átvették a stafétát, jó védekezéssel és annál is jobb támadójátékkal 9 pontos vezetést tudták kiépíteni a negyed végére. (28-19)

A második játékrész hektikusan kezdődött mindkét fél számára, nehezen jutottak el a gyűrűig, a dobások pedig nem igazán ültek egyik oldalon sem. Ebből a mederből a TFSE-MTK tudott hamarabb kimászni és egy fokozattal feljebb kapcsolni. Rengeteg diósgyőri labdát tudtak lopni lányaink, aminek eredményeként tovább tudták növelni az előnyt a félidő vége előtt. A papírformát felborítva 16 pontos vezetéssel mehetett nagyszünetre a TFSE-MTK.

Dúl Panka visszatérése bravúrosra sikeredett.

Félidő: 52-36

A harmadik negyed elején a korábbinál jóval fegyelmezettebb és összeszedettebb diósgyőrt láthattunk. Az első négy percben el is kezdték a hátrány ledolgozását, amit egészen 9 pontra csökkenteni is tudtak. Egy jó hazai időkérést követően, ismét megtaláltuk az ellenszert a DVTK játéka ellen, így újonnan kétszámjegyű vezetést élvezhettünk.

A végső felvonást 20 pontos TFSE-MTK vezetéssel kezdte meg a két csapat. Most egy agresszívabb diósgyőr lépett fel ellenünk és ennek jutalmául számtalan faultot tudtak kiharcolni. Gyorsan összegyűlt a csapat fault hazai oldalon, így nagy számmal jöhetett a vonalról a DVTK. A büntetőket értékesíteni tudta a vendég csapat, ezáltal 4 pontra is megközelítettek minket. Ekkor mi tudtunk újítani és ismét a kezünkbe került a mérkőzés irányítása, amit innen már nem is engedtünk el.

A végeredmény: egy szenzációs, 92-84 arányú győzelem!

A találkozót teljes egészében visszanézhetitek az alábbi linken: TFSE-MTK – Aluinvent DVTK