Férfi NBI Futsal

Bíztató megmozdulások a címvédő ellen

Férfi futsalosaink gőzerővel készülnek az NBI-es startra, melyre papíron 08.16-án kerülhet sor. A „hét híre” némileg átrendezte a bajnokságot, ugyanis két héttel a hivatalos kezdés előtt az FTC futsalcsapata bejelentette, hogy jelenlegi formájában biztosan nem működik tovább. Ez számunkra azért is érdekes, mert pont a zöld-fehér alakulat ellen vívtuk volna első élvonalbeli találkozónkat.

Csapatunk vezetése fontosnak tartja a bajnoki nyitány előtt, hogy különböző erősségű ellenfelekkel vívjanak a TFSE-BeStrong sportolói, ezzel törekedvén a mezőny feltérképezésére és a ritmus felvételére. Felkészülési időszakunk legnehezebb állomásának minden bizonnyal a címvédő, Haladás VSE elleni idegenbeli mérkőzés ígérkezett. A szombathelyi klub címvédőkét érkezett a Fáy utcai sportcsarnokba, ahol bajnokhoz méltóan tűntek fel és játszottak.

Fehér Dániel akcióban.

Fiaink jelenleg az összeszokás fázisát élik, hiszen a régebbi keretnek minél hamarabb össze kéne forrnia a nyáron érkezett vérfrissítő igazolásokkal. Ehhez azért is nyújtott kíváló lehetőséget a Haladás elleni edzőmérkőzés, mivel testközelből szembesülhettünk azzal, hogy milyen színvonalat képvisel az ország aktuális legjobbja.

Egy pillanatra sem lehetett olyan érzésünk, hogy bármelyik oldal félvállról venné a mérkőzést. Csernai Gábor mielőbb látni akarta idegenlégiósainkat a pályán, akik ezúttal egy próbajátékra érkező klasszissal, Da Silva Ferreira Matheus-szal egészültek ki. Kapuban ezúttal végig első számú hálóőrünk, Koháry-Papp Levente állt.

Da Silva Ferreira Matheus próbajátékon vett részt nálunk.

A 2*25 perces találkozót az első perctől fogva kézben tartotta a vendég együttes. Labdabirtoklásban fölényesen domináltak, így ezúttal a védekezést tudtuk jobban gyakorolni. Levente számára sok munka adódott a kapuban, számos igazán gyönyörű védést is láthattunk tőle ezen az estén, melyekből bátran meríthet a szezon kezdetéig.

Lipl Noel ezúttal is nagyot harcolt.

Noha a találkozó félidei eredménye (1–5), majd végeredménye (2–8) is jelentős különbséggel zárult a Haladás javára, nem lehetünk elégedetlenek a látottakkal. Első alkalommal lépett pályára csapatunk a jelenlegi formájában, többször is szokatlan sorral, felállással. Mindenképpen pozitívumként érdemes elkönyvelni azt is, hogy több faultot vétett ellenfelünk, mint mi, ami három büntetőt is eredményezett, azonban ezekből sajnos nem született találat. Összességében harcos, szimpatikus kiscsapat látképét keltettük, reméljük ez a szezonban sem alakul majd másként.

A mérkőzés visszanézhető az alábbi linken:

Facebook

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!