Kosárlabda Női NBI/A

A sereghajtó PINKK otthonába látogatunk

Női kosárlabdacsapatunk 12. mérkőzésére készül az NBI/A 2022/23-as szezonjában. Lányaink ezúttal az utolsó helyen álló, eddig még nyeretlen PINKK Pécsi 424 ellen lépnek pályára szombaton.

A két csapat aktuális formája mondhatni egyezik, mivel a legutóbbi 5 mérkőzésen egyik fél sem tudott diadallal zárni. Utolsó két találkozót ellenfelünk és mi is a BKG-val, illetve a Vasassal játszottuk. A PINKK harmincegy ponttal kapott ki a Vasastól, míg mi néggyel, a BKG ellen viszont teljesen azonos a végeredmény: 69–77.

Lányaink számára biztató lehet Németh Alma visszatérése, illetve Lauren Manis érkezése. Ők már a Vasas ellen is bontogatták szárnyaikat, minden bizonnyal ezúttal is hozzá tudnak tenni majd a játékunkhoz. A nagyobb rotáció kedvezhet Magyar Bianka vezetőedzőnek, aki elmondta, hogy tanítványai alázatos munkát végeznek, kőkeményen dolgoznak az edzéseken, ezért is reméli, hogy hamarosan jóra fordul a TFSE-MTK mérlege és újra győzelmeket jegyezhet a csapat.

Az ellenfélnél néhány kivétellel mindenki 24 évnél fiatalabb magyar játékos. Legjobb játékosuk pont egy kivétel az iménti állítás alól, a 25 éves montenegrói Zivaljevic Sofija meccsenként 14 pont körül átlagol, közel 5 lepattanót szed és 3 asszisztot ad.

Az egymás elleni mérleg nekünk kedvez, 2019 ősze óta 6 alkalommal találkoztunk a PINKK-kel, ezeken 5 siker fűződik a nevünkhöz.

Ezúttal Ty Marshallal készítettünk interjút, aki zsinórban háromszor (Szekszárd, BKG, Vasas) volt csapatunk legértékesebb „MVP” játékosa.

Az összecsapás szombaton 18:30-tól veszi kezdetét a PVSK NKA Csarnokban. A mérkőzés a mindigTVgo-n élőben követhető az alábbi linken: https://mindigtvgo.hu/details?id=13294421&type=7.

Hajrá lányok, hajrá TFSE-MTK!