Női NBI Röplabda

A Kispesthez „utazunk”!

NB I-es női röplabdásaink vasárnap 18 órától a sereghajtó Kispest egyesülete ellen lépnek pályára idegenben.

Az újonc Kispest 5 megszerzett ponttal a tabella utolsó helyén áll, míg a mieink 30 ponttal az NB I. élmenői között foglalnak helyet. Aktuális ellenfelünk nem kezdte jól az új esztendőt, 2024 januárjában eddig két vereségen vannak túl. A GRC és a BVSC csapata ellen is 0:3 arányban maradtak alul. Eddigi két győzelmüket a BRSE (3:2), illetve a Szeged (3:0) kettőse ellen szerezték, de raboltak már szettet az MTK, UTE, Vasas triója mellett tőlünk is.

Ebben a szezonban egyszer már megmérkőztünk a Kispesttel, az októberi összecsapáson ellenfelünk nem adta könnyen a bőrét. Igaz, Joel Olazábal tanítványai 3:1-es győzelmet arattak akkor hazai pályán, de az első szett kivételével izgalmas pillanatoknak lehettek szemtanúi a kilátogatók.

Csapatunknak célratörő játékkal kell előrukkolnia már a mérkőzés elejétől kezdve, annak érdekében, hogy visszaszorítsák a lelkes Kispestet. Lányainknak még csak messzire sem kell menniük, hiszen a megmérettetésre szintén Budán kerül sor, méghozzá a Szent Gellért Sportcsarnokban. Várunk minden kedves szimpatizánst a mérkőzésre, szurkoljuk ki együtt csapatunk újabb győzelmét!

Kettes ütőnk, Vámos Adrienn gondolatai a vasárnapi találkozót megelőzően: „Az előző egymás elleni mérkőzéshez hasonlóan most is izgalmas meccsre számítunk. Magasságukból kifolyólag jól blokkolnak a Kispestiek, ezért is kell törekednünk a jó megoldásokra minden szituációban, de pontos és fegyelmezett alapjátékkal magabiztos győzelmet arathatunk.”

Női NB I. – 12. forduló
Kispest SE – TFSE (01.28. 18:00)
Szent Gellért Sportcsarnok, Budapest

Sok sikert lányok, hajrá TFSE!

Fotó: Borhi Mihály