Kosárlabda Női Magyar Kupa Női NBI/A

„A bajnokság legjava még csak most kezdődik” – Interjú Magyar Biankával

Közel egy hónapja nem léptetek pályára, legutóbb január 10-én a DVTK ellen láthattuk tétmeccsen a csapatot, ahol fantasztikus győzelemmel ajándékoztatok meg mindenkit. Hogyan telt az elmúlt 30 nap? Sikerült megtartani a tüzet a lányokban?

Kicsit rosszkor ért minket januárban a szünet. December közepe óta szép játékot mutatott a csapat, jobbnál jobb eredményeknek örvendhettünk, felvettük a bajnokság ritmusát. Elkeseredettek természetesen nem vagyunk, hiszen ez az egy hónap lehetőséget nyújtott olyan képességek fejlesztésére is, melyekre korábban nem igazán volt időnk. Kaptak a lányok négy nap pihenőt, ami után még nagyobb elánnal álltak neki a munkának. Az edzések fókuszában főként az erőnlét és a technika fejlesztése állt, ezekben sikeresen tudtunk előrelépni, azonban holnap fog csak kiderülni, hogy milyen formánk van téthelyzetben.

Holnappal kezdődően 10 nap alatt 4 mérkőzés vár rátok a bajnokságban. Milyen jellegű meccsekre számítasz, melyik mekkora téttel bír?

Ahogyan eddig, úgy most is minden meccsre ugyanúgy készülünk, jelen pillanatban viszont csak a Vasas elleni mérkőzés lebeg a szemeink előtt. Nem véletlenül, mivel ez az egyik legnagyobb téttel bíró rangadónk az egész szezon tekintetében. Már a decemberi, drámai végjátékkal záródó egymás ellen vívott összecsapás is igazi presztízsmérkőzés volt. Mindenkori filozófiánk értelmében nem helyezünk extra nyomást a játékosokra most sem.

A legfontosabb az, hogy összetartóan, egységesen mutassunk jó játékot. Ha ez így történik és győzünk, akkor megmaradhat a 6.helyezésünk a tabellán és kvalifikálnánk magunkat a Magyar Kupába. Ezek az eredmények ilyen kis csapatként hihetetlen sokat jelentenek és nagyon jó visszaigazolások az összes játékos és stábtag számára. Igyekeztünk alaposan és becsületesen felkészülni a Vasas csapatának támadójátékára és védekezésvariációira. Ami pedig a mi játékunkat illeti: újítunk pár elemünkben és sikeréhesen fogadjuk holnapi ellenfelünket. A hétvégi Győr elleni TV-s meccsel még nem foglalkozunk.

A Magyar Kupát illetően múlt héten történt sorsolás, melynek értelmében a KSC Szekszárddal kerültök össze, amennyiben holnap hazai pályán legyőzitek a Vasas csapatát. A tavalyi sorsolás egy fokkal kedvezőbb volt, akkor a PEAC-ot kaptátok a kupában a legjobb 8 között. Nehezebb motiválni a lányokat a Magyar Kupát illetően az esetleges keményebb ellenfél miatt?

A holnapi találkozó tétjére direkt nem akartunk rágörcsölni. Alázatos és maximálisan küzdő csapatként fogunk harcolni. Ha ez megvalósul, utána beszélhetünk a Magyar Kupáról és a következő mérkőzésekről, addig viszont csak és kizárólag egymásra és a Vasas elleni legjobb játékra koncentrálunk.

Van olyan tanulsága az eddigi szezonnak, ami még előrébb repített titeket? Mi lehet a további sikeres szereplésetek kulcsa?

A 2020/21-es szezon legfőbb konklúziója szoros összefüggésben van a tavalyi sikerekkel. Az előző idényben meglepetéscsapatként tulajdonképpen mindvégig szárnyalni tudtunk, nem volt kifejezetten hullámvölgyünk. 2020 őszére már számíthattunk arra, hogy érnek minket majd olyan megpróbáltatások, amilyenek korábban még nem. Jobban felkészültek belőlünk az ellenfelek, már ismerték tavalyról a játékosállományunkat és a mutatott játékunkat. Várható volt, hogy lesznek mélypontjaink, így is történt november-december elején. Ezekben a nehezebb időkben derült ki igazán, hogy milyen összetartó csapatunk van és együtt képesek vagyunk kijönni a gödörből. Ez volt számomra ennek a szezonnak a legfőbb tanulsága.

Sikeres szereplésünk kulcsa a fentieken kívül még az állandóan előtörő bizonyítási vágy, a mindenkiből áradó lelkesedés és lendület lehet.

A bajnokság alapszakaszából már csak hat mérkőzésetek van hátra. Március elején le is zárulnak ezek a küzdelmek, majd kezdetét veszi a play-off. Mit tartasz reálisnak a szezon hátralevő részére, illetve mi a vágyatok a csapattal?

Idén szeretnénk szépen lezárni az alapszakaszt, amire tavaly önhibánkon kívül nem adódott lehetőség. Egy újabb álmunk válna valóra, ha bejutnánk a tavasszal kezdődő „play-off”-ba. Ennek eléréséhez az előttünk álló mérkőzéseken a legjobb formánkat kell hozni. A bajnokság nagyon nyitott és szoros a 4.-9. helyek között, így bármi megtörténhet. Ez a hat mérkőzés lesz a legizgalmasabb szakasza az eddigi idénynek, továbbra is törekszünk a legjobb teljesítményre!