Kosárlabda Női NBI/A

Kiélezett csata a Városmajorban

Hosszú szünet után, ismét parkettre lépett a TFSE-MTK női kosárlabda csapata. Ezúttal a Vasas Akadémiát fogadtuk a Városmajorban.

Az első negyed nehézkesen indult csapatun számára, ezt kihasználva tudott 5-8 pontos vezetést menedzselni a Vasas csapata. A játékrész második felére feltámadtak a TFSE-MTK lányai és elkezdték a felzárkózást. 21-22-es állásnál mi támadhattunk utoljára, amiből Chanise Jenkins tudott sikeres lenni távolról. Így ezt a negyedet itthon tudtuk tartani. (24-22)

Ennek – is – köszönhetően mi vettük át az irányítást a második második játékrész elején. A negyed feléhez érve kicsit dadogott a kezünkben a labda, így közelebb tudtak férkőzni a vörös-kékek. Ám hamar kijöttünk ebből a hullámvölgyből, ezáltal 8 pontos vezetést élvezhettünk a nagyszünetre.

Félidő: 46-38

A félidei nagypihenőt követően egy hektikusabb negyedet játszott a két csapat. A TFSE-MTK hölgyei több, mint 10 ponttal is vezettek a játékrész során, de nem adta magát könnyen a Vasas. A negyed felétől kicsit tördelt lett a játék menete, amiből a vendégek jöttek ki – viszonylag – jobban. Több 2+1-et is szerezvén, sikerült 7 pontra faragni a vendégek hátrányát a negyed végére. (64-57)

A végső felvonásban kiválóan tartottuk fel a vendég gárdát, így a további felzárkózási kísérletek nem jártak sikerrel. Az utolsó percekre teljesen leeresztettek a vendégek, ezáltal 12 pontos hazai győzelemmel ért véget a mérkőzés.

Végeredmény: 87-75

A találkozó megtekinthető teljes egészében a lenti hivatkozásra kattintva: