Kosárlabda Női NBI/A

Népes TFSE különítmény az Universiade táborban

Ezen a héten szünetelnek a honi női kosárlabda élvonalbeli küzdelmei. Az európai kupasorozatokban érdekelt alakulatok viszont parkettre lépnek ezúttal is, illetve az Universiadera készülődő női válogattunk sem tölti tétlenül a bajnoki szünetet.

A Magyar Bianka vezette egyetemi válogatott november 4. és 7. között, Székesfehérváron folytatja a nyáron megkezdett közös munkát. Csapatunk vezetőedzője mellett Burján Laura, Király Andrea és Szeitl Vanessa alkotja a TFSE-s különítményt. Előzetesen Dúl Panka is utazott volna, viszont ő sérülés miatt kénytelen kihagyni ezt az összetartást. A keret több túlkoros U20-as játékossal is kiegészült, de rajtuk kívül egy-két felnőtt játékosra is számít Magyar Bianka Utóbbiak viszont ezen a héten az „A” válogatottal készülnek.

A táborral kapcsolatban, Magyar Bianka az alábbiakat mondta:
„A mostani összetartás célja az új játékosok megismerése, beillesztése és a taktikai alapok lerakása” a gyakorlatban ez azt jelenti, hogy főleg a támadásokkal foglalkozunk. Kiemelte továbbá:
„Szeretnék a nyárra előre dolgozni az őszi és tavaszi válogatott szünetben, hogy az Universiade előtt, amikor már az egész csapa együtt készül, már mindenki tisztában legyen a feladatával és ismerje azt a rendszert, amit a szakmai stábbal kigondoltunk. Szeretnénk egy jó közösséget kialakítani, akik mindent megtesznek azért, hogy nyáron méltó módon képviselhessék hazánkat.”

A TFSE-MTK női csapata mellett, a női egyetemi válogatott irányításával is meg kell birkózni Magyar Biankának!

Az összetartáson NBI/A-s csapatunk korábbi másodedzője, Hegedűs Péter is jelen van és ismét közösen dolgozik Magyar Biankával.

Hegedűs Péter és Magyar Bianka ismét együtt dolgozik.

Az egyetemista sportolók legnagyobb presztízzsel bíró seregszemléjére jövő évben, június 26. és július 7. között kerül sor, a helyszín pedig a kínai Chengdu városa lesz!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!