Kosárlabda Női NBI/A

Egy félidőn át megszorongattuk a DVTK-t!

NBI/A-s női kosárlabdacsapatunk hazai környezetben egy félidőn át egyenrangú ellenfele volt az Euroliga selejtezőre készülő Diósgyőrnek. A harmadik és a negyedik negyedben már érvényesíteni tudta az akaratát a piros-fehér alakulat, így jelentős különbséggel tudták megnyerni az összecsapást.

A wbasket.hu összefoglalója:

A mérkőzés elején a TFSE-MTK ragadta magához a kezdeményezést. Három és fél perc alatt Khaalia Hillsman és Dúl Terka találataival 7-0-ra lépett el a hazai együttes. A DVTK első találatát Bacsó Zsófia szerezte, majd Kányási Veronika öt pontjával kezdte meg a felzárkózást Völgyi Péter együttese. Kiss Angelika és Bernáth Réka duplájával 11-11-nél egyenlített a DVTK. Nem sokkal később pedig a vezetést is átvette. Az első szakasz végén a világbajnokságon remeklő Arella Guirantes is megszerezte első pontjait. 10 perc után 15-13-ra ment a DVTK. A második negyedet is Arella Guirantes vezette fel, majd Bernáth Réka alakította 19-13-ra az eredményt.

Fotó: Borhi Mihály

A TFSE-MTK nagyot küzdött és egy pillanatra nem adta fel.  A félidőig 15 pontig jutó Khaalia Hillsman vezetésével egy 8-0-s futást mutattak be Magyar Bianka tanítványai és ezzel 21-19-re fordítottak. Milica Jovanovic duplájával még egyenlített a DVTK. Nagy fordulatokat láttunk. Előbb Burján Laura és Hegedűs Janka 25-21-re alakította az eredményt, majd innen 26-25-re ismét fordítottak a vendégek. A félidő utolsó két perce viszont a házigazdának sikerült jobban. Egészen pontosan 7-0-s hazai sorozatot rögzíthettünk a jegyzeteinkbe. Ebből Dúl Panka egymaga 6 pontot szerzett. Az első 20 percet pedig Khaalia Hillsman büntetője zárta. A harmadik negyed elején az ekkor már 8. pontját szerző Arella Guirantes faragott a DVTK hátrányából, majd Cheridene Green vette át a főszerepet. Eközben hazai oldalon Ty Marshall villant meg támadásban.

Fotó: Borhi Mihály

A harmadik negyedből négy perc telt el, amikor Cheridene Green büntetői után 39-38-nál átvette a vezetést a DVTK. A TFSE-MTK közel négy percig nem talált be és ez idő alatt 46-38-ra lépett el a DVTK. Ez összességében már 11-0-s futás volt. Triplák terén is erősítettek a vendégek, amíg az első félidőben összesen kétszer voltak eredményesek. Addig itt hat perc alatt megduplázták hárompontosaik számát. Milica Jovanovic és Bernáth Réka jeleskedett ebben. Theodoreán Alexandra büntetője törte meg a TFSE kosárcsendjét, de ezt követően Aho Nina először növelte 10 pont fölé a differenciát. Ez pedig a negyed végéig már nem változott.

Fotó: Borhi Mihály

Az utolsó 10 percnek 53-42-ről vágtak neki a csapatok. Aho Nina és Kiss Angelika növelte a különbséget, majd jött Bernáth Réka öt pontja. A TFSE-től egyedül Khaalia Hillsman talált be az első négy percben. 62-45 után Ty Marshall törte meg a hazai kosárcsendet. Összességében azonban a DVTK uralta a találkozót. A második félidőben a 32 mezőnykísérletéből 19 sikeres lett. Az utolsó három percbe érve Kányási Veronika triplája után 71-51-nél már 20 pont választotta el feleket. Ezt követően pedig még egy 8-2-es futással zárta le a meccset az Euroliga selejtezőre készülő DVTK, így alakult ki a 79-53-as végeredmény.

TFSE-MTK – DVTK-HUN-THERM 53-79 (13-15, 19-11, 10-27, 11-26)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 4. forduló
Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok
Papp Péter, Nyilas István, Rácz Zsolt Róbert (Farkas János)

TFSE-MTK: Hillsman 19, Theodoreán 1, Hegedűs 6, Marshall 13, Dúl T. 3. Csere: Szeitl, Turi., Burján 4, Király, Dúl P. 7.

Fotó: Borhi Mihály

DVTK-Hun-Therm: Green 13, Kányasi 12/6, Aho N. 4, Bacsó 2, Jovanovic 13/9. Csere: Aho T., Guirantes 14, Vég-Dudás, Kiss 6, Oláh, Bernáth 15/9.

Magyar Bianka: Gratulálok a Diósgyőrnek. Megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Az első félidőben nem működött a támadásunk, de ott legalább a védekezéssel nem volt baj. A második félidőben szétesett a védekezésünk is. Egy bedobott triplával nem lehet mérkőzést nyerni, főleg nem egy Diósgyőr szintű csapat ellen. Látszik, hogy különböző céljaik vannak a csapatoknak. Ezúton kívánok sok sikert az Euroliga selejtezőhöz.

Tyaunna Marshall: Nagyon büszke vagyok magunkra, megmutattuk mire vagyunk képesek, mint csapat! Tudtuk, hogy itt 40 percig nyomni kell, de van még mit tanulnunk. Csapatként megyünk előre együtt és fejlődünk.

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!