Kosárlabda Női NBI/A

Továbbra is hazai porond – a DVTK érkezik!

NBI/A-s női kosarasink zsinórban negyedik hazai meccsükre készülnek, ezúttal a DVTK lesz az ellenfelük! A diósgyőriek az első forduló óta veretlenek, ráadásul eddigi riválisaikat egyre lejjebb szorították kapott pontok tekintetében, így biztosak lehetünk abban, hogy egy stabil, kemény védelem ellen kell fellépnünk.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Hétvégén a Csata ellen megszereztük első győzelmünket, míg a borsodiak a BKG-t (63-78), a Vasast (72-41) és a PINKK-et (62-36) is megverték. Azonban a piros-fehéreknek jelenleg nem csak velünk kell számolniuk. Október 11-13. között a DVTK Arénában rendezik meg az Euroliga Kvalifikációs tornát, ahol a török Botas és az izraeli Ramla együttesével csapnak össze két egymást követő napon a főtáblára jutásért.

A wbasket.hu-nak Magyar Bianka így nyilatkozott: “A Csata elleni meccsek mindig izgalmasan alakulnak és ez most sem volt másként. Az első negyedben meg tudtuk csinálni védekezésben a kijelölt feladatokat, a második és a harmadik negyedre teljesen szétesett a védekezésünk. Sokat kivett belőlünk az, hogy háromnaponta játszottunk. Lélekben igyekeztünk felpörögni, egy fővárosi rangadóhoz méltó teljesítményt nyújtani, de ez a második és a harmadik negyedben nem valósult meg.

„A negyedik negyedben a felzárkózásunk 19 pontos hátrányból katarzis volt. Ilyet ritkán látni, de aki ismer minket, az tudja, hogy ez a „soha nem adjuk fel” attitűd jellemez minket és ez most is kijött. A hétfői edzés elemzéssel kezdődött, felhívtuk a lányok figyelmét arra, hogy rengeteget hibáztunk és ezeket ki kell javítani.”

„Agresszívabb védekezésre váltottunk, abból volt néhány labdaszerzésünk. Azt láttam, hogy a Csata ezektől elbizonytalanodott. Átbillent a mérleg nyelve és onnantól a mi akaratunk érvényesült. Minden elismerésem a lányoké, hogy ilyen fáradtan, fantasztikus negyedik negyedet produkáltak. A harmadik negyed végén mondtam a lányoknak, ha a Csata képes volt nekünk 31 pontot dobni egy negyed alatt, akkor mi is képesek lehetünk rá. Elhitték a játékosok és ez a védekezésváltással együtt eredményre vezetett.”

Forrás: dvtk.eu

A miskolciak húzós programja nagy eséllyel kecsegtet számunkra, de ahogy eddig is, midenre fel kell készülni, hogy ne érjen senkit meglepetés! Egy kifejezetten erős kerettel rendelkező csapat látogat hozzánk, melynek bombaerős légiósai nemrég csatlakoztak a kerethez. Egy biztos: Euroliga ide vagy oda, Bernáth Rékáék is nyerni akarnak.

A mérkőzést megelőzően Hegedűs Jankával beszélgettünk a Csata elleni találkozóról, illetve a DVTK elleni lehetőségekről:

4. forduló: TFSE – DVTK Hun-Therm (10.06. 19:00)
MTK Kosárlabda Csarnok, Városmajor

A mérkőzés nem csak izgalmakat, de meglepetéseket is tartogat! A Jaromir Sörbisztró jóvoltából továbbra is van lehetőség INGYEN sör fogyasztására a mérkőzés időtartama alatt!

Az első negyed szünetében kisorsolunk 3 szerencsést, akiknek a félidőben lehetősége adódik bezsebelni az 1 MILLIÓ forintos fődíjat! Nem kell mást tenned, mint 24 másodperc alatt berámolni egy ziccert, egy büntetőt, majd egy félpályás kosarat!

Továbbá fontos, hogy a belépéskor kapott jegyeket megőrizzük és magunknál tartsuk, ugyanis aki 3 mérkőzésen is jelen lesz, illetve ezt jegyekkel alá is tudja támasztani, a negyedik alkalommal egy új TFSE szurkolói pólót kap ajándékba! Ha az előző találkozókon rendre kilátogattál és megőrizted a jegyeidet, akkor holnap este már át is veheted a jutalmad! Az akció a készlet erejéig tart!

Sok sikert a mérkőzésen és a nyereményjátékon is! Hajrá lányok, hajrá TFSE!