Kosárlabda Női NBI/A

Először idegenben – irány Sopron!

NBI/A-s női kosárlabdázóink rövid időn belül másodjára találkoznak az éllovas Sopron Baskettel, de ezúttal elérkezett az idő, hogy elhagyjuk a Városmajort és lejátszuk első idegenbeli találkozónkat! A legutóbbi mérkőzésen sikerült megszorongatni a regnáló bajnok riválist, sőt a nagyszünetre TFSE vezetéssel vonultak a felek.

Ki ne emlékezne arra a találkozóra, ahol majdnem csodát műveltek a lányok? Az emberfeletti teljesítménynek hála nem sokon múlott, de sajnos végül 10 ponttal alulmaradtunk (81–91). A szeptember végén játszott összecsapáson mutatott teljesítménnyel ezúttal is elégedettek lennénk. Másodedzőnk, Hegedűs Péter így vélekedett a találkozó kapcsán:

Aktuális ellenfelünk a legutóbbi fordulóban a BEAC-cal játszott hazai pályán, ahol közel 40 pontos győzelmet aratott (76-39). Gáspár Dávid a hazaiak edzője elmondta, hogy nagyon komolyan vették a mérkőzést, ami meg is látszott. Hajmeresztő adat, hogy az összecsapásnak volt olyan szakasza, ahol a hazaiak több mint 10 percen keresztül nam kaptak pontot!

A DVTK elleni bajnokin hiányzott keretünkből Pusztai Petra, aki az U23-as 3×3 válogatottal vett részt világbajnokságon Bukarestben. A rangos nemzetközi seregszemlén 7. helyen zártak a mieink, három győzelmet és két vereséget felmutatva. Ezúton is gratulálunk Petrának és a magyar csapatnak!

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

A ma esti mérkőzést megelőzően Magyar Bianka így nyilatkozott a wbasket.hu-nak: „Az első félidőben jól oszlottak meg a festékből és a festéken kívülről szerzett pontok. A másodikban viszont ez az egyensúly megbomlott, nagyon rossz dobáskiválasztásaink voltak. Nem hoztunk jó döntéseket, korai tripladobásokat vállaltunk el olyan helyzetekben, amikor még nem álltunk készen a támadólepattanók megszerzésére sem. Sőt, volt két-három olyan perc, amikor csak hárompontos kísérletet vállaltunk. Ennek köszönhetjük azt, hogy nem tudtunk meccsben maradni. A DVTK ezt kihasználta, könnyű kosarakat szerzett és kialakult egy nagyobb különbség. Tanulságos este volt. Ilyen szempontból ezen tapasztalatok nagyon hasznosak nekünk.

Nem a két meccs összehasonlításából indulunk ki. A célunk, hogy minél nagyobb ellenállást mutassunk és nagy küzdelemre kényszerítsük a Sopront. Ezzel együtt az előző mérkőzéseken elkövetett hibákat sokkal tudatosabban kerüljük el és törekedjünk jó megoldásokra.

Fel kell használnunk ezt a mérkőzést arra, hogy készüljünk az előttünk álló feladatokra. Nekünk a következő két mérkőzés, a Cegléd és a BEAC ellen nagyon fontos lesz. Természetesen ettől függetlenül úgy kelünk útra, hogy szeretnénk jó mérkőzést vívni. Egy olyan mérkőzést, hogy a Sopron is úgy gondolja, hogy hasznos volt számára a találkozó. Biztos vagyok benne, hogy keményen fog védekezni a Sopron. Nem szabad abba a hibába beleesni, mint a DVTK ellen, amikor felbomlott a külső-belső egyensúly. Használni kell a belső poszton meglévő erősségeinket is és a lehetőségeinkhez mérten kontroll alatt kell tartani a mérkőzést.”

13. forduló: Sopron Basket – TFSE-MTK (10.11. 18:00)
NOVOMATIC Aréna, Sopron
Játékvezetők: Varga-Záray Katalin, Szilágyi Bálint, Földesi Ádám (Forrai Sámuel)

Sok sikert csajok, hajrá TFSE-MTK!