Kosárlabda Női NBI/A

70 nap után újra itthon!

Élvonalbeli női kosárlabdacsapatunk fővárosi ellenféllel mérkőzik meg az NBI/A 17. fordulójában. Az egyetemi riválisként is emlegetett E.ON ELTE BEAC alakulatát szombaton (január 21.) 18 órától fogadjuk hazai környezetben. Hosszú ideje nem játszott itthon a TFSE-MTK, kereken 70 nap telt el a legutóbbi hazai (BKG ellen vívott) összecsapásunk óta.

A jelenlegi kiírásban már találkoztunk a egymással, 2022 őszén izgalmas mérkőzésen egy ponttal múlt felül minket a BEAC. Ha visszatekintünk az elmúlt 3-4 szezonra, akkor 6 egymás elleni találkozót láthatunk, melyeken a mérleg az alábbiak szerint alakult.

Kétség sem férhet hozzá, hogy aktuális ellenfelünk legjobb szezonját futja 2015-ös feljutása óta. Magyar Kupa résztvevők lehetnek, emellett minden esélyük megvan bekerülni a rájátszásba. A 2000-es évek előtt számos kimagasló eredményt jegyző klub a 2022/23-as évadban olyan neveket utasított maga mögé, mint a Szekszárd vagy éppen a Ludovika Csata.

Ami minket illet, van okunk a bizakodásra, hiszen legutóbb a Cegléd ellen végig vezetve tudtunk nyerni és végre sikerélménnyel gazdagodtunk. Ha a tavalyi BEAC elleni rangadóra visszaemlékezünk, kellemes érzések törnek elő mindenkiből. Mellettünk szól annak ténye is, hogy feljutásunk óta minden hazai viadalt megnyertünk a BEAC-cal szemben.

Vezetőedzőnk, Magyar Bianka a wbasket.hu-nak adott interjújában így jellemezte a soron következő ellenfelet: „A csapat vezérének számító Morgan Green és a horvát válogatott center Ana Vojtulek személyében a magyar mezőny legjobbjai közé tartozó két légiós szerepel a BEAC-nál. Mellettük Angyal Barbara is rendkívül veszélyes, például nekünk az őszi mérkőzésen hat triplát dobott. Fájó volt az a vereség több szempontból is. Nem csak a minimális, egypontos különbség miatt, hanem több területen is hibáztunk és most azokat a hibákat szeretnénk kijavítani. Elemeztük azt a meccset és elemeztük a BEAC legutóbbi találkozóit is. Felkészültünk, kellemetlen ellenfélről van szó, nagy feladat vár ránk.

Ősszel az előbb említett három játékos 74 pontot dobott nekünk. Nem túlzás azt mondani, ha ez szombaton is megismétlődik, akkor nem mi kerülünk ki a mérkőzésből győztesen. Nagyon kemény védőstratégiát állítottunk fel, amit szigorúan be kell tartaniuk a játékosainknak és támadásban is végig okosnak kell lenni a külső-belső egyensúly megtartásával. Hasonlóan mély rotációra van szükség, mint legutóbb a Cegléd ellen. Ezen a téren mi előnyt alakíthatunk ki. Reális győzelmi esélyekhez az előre megbeszéltek tökéletes kivitelezésére van szükség.

A tét mellett olyan szempontból is pikáns lesz ez a mérkőzés, hogy 70 nap után szerepelhetünk ismét hazai pályán. A lányok nagyon várják már! Többségében olyan mérkőzéseink vannak hátra az alapszakaszból, melyeken lehetnek esélyeink. Most azonban csak a szombati feladatra koncentrálunk. Mindent elkövetünk annak érdekében, hogy hazai pályán eredményesek legyünk. Számítunk szurkolóink segítségére. Hívunk mindenkit a csarnokba, örülnénk, ha telt ház lenne és kiszurkolnák nekünk a győzelmet!”

Vezetőedzőnk mellett fiatal játékosunk, Dúl Terka adott interjút a meccs előtt:

Január 21., szombat
18:00 TFSE-MTK – E.ON ELTE BEAC
Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok
Játékvezetők: Minár László Balázs, Makrai Márton, Kapusi Gábor (Herczeg Ágoston)

Hajrá lányok, hajrá TFSE-MTK!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!