Kosárlabda Női NBI/A

Hatalmasat küzdve győztük le a BEAC-ot!

Női kosarasaink az NBI/A 17. fordulójában az E.ON ELTE BEAC csapatát fogadták az idei első hazaijukon. A fantasztikus hangulatú és fordulatokban gazdag találkozót Lauren Manis és Dúl Terka pontjai vezették föl. Már a mérkőzés elején sikerült több egységgel ellépni, azonban a félidő végére felzárkóztak a vendégek, így a folytatásra ismét egálról került sor.

Ugyanazzal a lendülettel kezdtük a második felvonást is, akárcsak az elsőt, ami meghozta gyümölcsét és ismét átvettük a vezetést! Dúl Panka állt a reflektorfénybe és szerzett két fontos triplát, amire a BEAC-nak nem volt ereje reagálni. Ana Vojtulek vette hátára a csapatot, de ekkorra már nem tudtak 10 pont alá zárkózni a feketében pályára lépő vendégek, sőt, jött Király Andrea és egy távolival 55-41-re módosította az állást. A továbbiakban a wbasket.hu beszámolóját olvashatjátok:

A záró szakasz elején Theodoreán Alexandra újabb triplájával 64-45-re ellépett a TFSE. A különbség a 20 pontot ostromolta, amit aztán Theodoreán harmadik triplájával 69-47-nél át is lépett. A BEAC időt kért, de ezt követően Dúl Panka és Hegedűs Janka növelte tovább a különbséget. Az utolsó öt perc 73-49-ről érkezett el és itt már nem lehetett kérdés a győztes kiléte. Mindkét oldalon bizonyíthattak a kevesebb lehetőséget kapó játékosok is. A végeredményt Dúl Terka és Tóth Franka büntetői alakították ki, a TFSE végül 78-59-re nyert.

TFSE-MTK – E.ON ELTE BEAC 78-59 (20–14, 14–20, 27–11, 17–14)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 17. forduló
MTK Kosárlabda Csarnok, Budapest
Minár László, Makrai Márton, Kapusi Gábor (Herczeg Ágoston)

TFSE-MTK: Dúl T. 6/3, DÚL P. 13/6, THEODOREÁN 10/9, Németh A. 4, MANIS 11, MARSHALL 4, Hegedűs J. 10, PUSZTAI P. 14, Turi, Király A. 6/6, Burján L., Szeitl

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

E.ON ELTE BEAC: Angyal B. 5/3, Koch 5/3, Orosz Zs. 3/3, TÓTH F. 17, VOJTULEK 19, Milkovics 4, Juhász A. 3, Katona B. 1, Radócz 2, Benke S.

A mérkőzést követően Magyar Bianka vezetőedzőnk így értékelte a találkozót:
„Hiányoztak már ezek a sikerek, mert tudtuk, hogy jó csapatunk van, de a munkát a győzelmek minősítik. Nehéz helyzetben volt a BEAC, hiszen nem játszhatott az irányítója, átérezzük a helyzetüket, hiszen mi is jártunk már hasonló cipőben. Csapatként győztünk, amelyből mindenki kivette ma a részét. Húsz eladott labdára kényszerítettük az ellenfelet, ez a jó védekezést minősíti, illetve volt húsz asszisztunk, ez pedig a jó támadást és az összjátékot mutatja. Tóth Franka mindenképpen dicséretet érdemel, hiszen jó szezonja van, ma is jól játszott. Ezen az úton kell tovább haladnunk, hiszen nagy energiák rejlenek még a csapatban.”

Csapatkapitányunk, Theodoreán Alexandra kiemelte, mennyire büszke a csapatra és, hogy fantasztikus hangulatban telt a mérkőzés:
„Igazi csapatmunka volt a mai! A szünetben beszéltük a lányokkal, hogy nem is baj az, hogy egálról futunk neki a második félidőnek. Minden számításunk bejött és tudtuk érvényesíteni az akaratunkat. Azt kértem a csapattól, hogy ez legyen egy harcos mérkőzés és az is lett. Nagyon boldog vagyok és örülök, hogy egy ilyen összecsapást játszottunk, főleg olyan hangulatban, amit a két fél szurkolótábora varázsolt a lelátón ma este. Öröm volt pályán lenni. Igazi fővárosi rangadó volt!”