Kosárlabda Női NBI/A

61 ponttal kaptunk ki Sopronban!

Női kosárlabdacsapatunk nagyarányú vereséget szenvedett a címvédő Sopron Basket otthonában a negyeddöntős párharc első mérkőzésén.

Fotó: Márkus Boróka / Sopron Basket

SOPRON BASKET – TFSE-MTK 95-34 (22-7, 24-12, 32-9, 17-6)

Negyeddöntő, 1. mérkőzés
Sopron, Novomatic Aréna
Csabai-Kaskötő B., Györfy R., Horváth Cs. (Németh Cs.)

Sopron Basket: Jovanovic 15/9, Czukor 9/3, Határ 19, January 9/6, Brooks 6/3. Csere: Fegyverneky 6, Varga 15/9, Dolson 14.

TFSE-MTK: Theodoreán 3/3, Pavel 3/3, Jenkins 2, Németh 2, Dúl 8. Csere: Herman 2, Tapley 8, Szeitl, Tóth 2, Király.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása 1-0 a Sopron Basket javára.

A wbasket.hu így fogalmazott a mérkőzésről:

Határ Bernadett büntetőjére Elly Pavel egy triplával válaszolt a mérkőzés elején. A folytatásban a soproniaknál Határ Bernadett mellé Nevena Jovanovic és Briann January zárkózott fel pontszerzésben, így négy és fél perc után már 11-3-ra vezetett a Sopron. A fővárosi gárda időt kért, de nem sokat kellett várni és Stefanie Dolson ziccerét követően 15-5-nél elérte a 10 pontot a differencia. Dúl Panka révén még szépített a TFSE, de 15-7 után hét hazai pont zárta az első szakaszt. A címvédő így Gabby Williams nélkül is 22-7-re vezetett 10 perc után. A második negyed első két percében Határ Bernadett és Varga Alíz találatait jegyezhettük fel, melyekkel lassan a 20 pontot közelítette a differencia. 26-7 után azonban Németh Alma és Chanise Jenkins megvillant a vendégeknél, így Gáspár Dávid kért időt.

Fotó: Márkus Boróka / Sopron Basket

Nagy koncentrációval tért vissza a Sopron a rövid eligazítást követően, egy 13-2-es futással ugyanis 39-13-ra lépett el a címvédő. A TFSE kosárcsendjét Ja’Tavia Tapley és Dúl Panka törte meg, de a félidő hajrájában Nevena Jovanovic öt pontjával ismét tudta növelni előnyét a Sopron. Az első 20 perecet Herman Alíz büntetői zárták, így végül 46-19-re vezetett a házigazda. Soproni oldalon 31-ből 16 lett sikeres mezőnyből, míg a TFSE-nél 27-ből 7. A hazaiaknál Nevena Jovanovic, Briann January és Határ Bernadett is 9-9 pontnál járt. A TFSE-nél a 6 pontos Dúl Panka volt a legeredményesebb. A harmadik negyed elején villámrajtot vett 9-0-s futással a Sopron. A TFSE-t 55-19 után Theodoreán Alexandra és Dúl Panka hozta közelebb, de erre Varga Alíz és Stefanie Dolson válaszolt, amivel 64-24-nél elérte a 40 pontot a különbség.

Lendületben maradt a Sopron a harmadik negyed második felére is, így összességében már 15-0-s futást regisztrálhattunk, amikor Nevena Jovanovic triplája 69-24-re alakította az eredményt. A folytatásban 40 pont felett állandósult a differencia. Rendkívül hatékony volt támadásban a házigazda, a 18 mezőnykísérletéből 13-at értékesített a harmadik negyedben. Sőt a játékrészt Varga Sára duplája zárta, amivel már 78-28-ra ment a címvédő. A záró szakasz elején igencsak felpaprikázódott a hangulat, a vezetőedzőjét Magyar Biankát is elveszített a TFSE. Némileg kizökkentek a csapatok. Két és fél percen át mezőnykosarat egyik fél sem szerzett. Nevena Jovanovic triplája után az utolsó öt percbe 84-32-ről fordultak a felek. Innen egy újabb 8-0-s futással 60 pontra növelte előnyét a Sopron. A 95-34-es végeredményt pedig Czukor Dalma hármasa és Burján Laura duplája alakította ki.

Fotó: Márkus Boróka / Sopron Basket

Értékelések:

Hazai edző nyilatkozata
Gáspár Dávid : A mai meccsen is az elsőtől az utolsó másodpercig koncentráltan, jó energiával játszott a csapat. Örülök, hogy védekezésben és támadásban is megvalósítottuk, amit szerettünk volna, mindenki, aki pályára lépett, jól teljesített. Szombaton ugyanezt a játék képet várom a csapattól.

Vendég edző nyilatkozata
Magyar Bianka : A mi szempontunkból értékelhetetlen volt a mérkőzés, ilyen amikor egy Euroliga F4 csapattal játszol. Próbáltunk minimális ellenállást nyújtani, de nem sok közünk volt a mai meccshez. Gratulálok a Sopronnak, kívánom, hogy szerezzék meg az Euroliga címet!

Hazai játékos nyilatkozata
Nevena Jovanovic : Elkezdődött a rájátszás, ezért dolgoztunk egész évben. Nagy lett a számszerű különbség, de leginkább annak örülök, hogy kevés pontot kaptunk, ez volt a cél. Fókuszban kell maradnunk a folytatásra is!

Vendég játékos nyilatkozata
Dúl Panka : Gratulálok a Sopronnak, nem nagyon hagytak minket érvényesülni. Próbáltunk jó periódusokat hozni a mérkőzésen, de ez a mai napon nem sikerült. Nem mondhatom, hogy nem tettünk meg mindent, próbálunk építkezni a hibáinkból, amiket ma elkövettünk. Készülünk a következő mérkőzésre, igyekszünk mindenből tanulni.

Az egyik fél második sikeréig tartó negyeddöntő párharc nyitányán a Sopron Basket 95-34-re múlta felül a TFSE-MTK együttesét. Folytatás szombaton este 6-tól a fővárosban.

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!