Férfi MEFOB Kosárlabda Női MEFOB

154?! pont különbségű győzelem

Újabb kettős hazai sikernek örvendhettünk a hétfő esti MEFOB küzdelmeken! A lányok ezúttal sem hazudtolták meg magukat és megalázóan nagy különbségű győzelmet arattak. A srácok ezzel ellentétben nagyon szoros és izgalmas találkozón végül 1 ponttal verték ellenfelüket.

Fotó: Hegedüs Gábor – MTK

Kováts Gabriella tanítványai már az első negyedben 42 pontot szórtak és tették mindenzt úgy, hogy a vendégek egyet sem szereztek! Ezt követően már megtört a jég és a soproniak megszerezték első pontjukat, így 78-1-es állással vonulhattak pihenőre. A második játékrészben lányaink ugyan ott folytatták, ahol abbahagyták. Annyi különbség történt, hogy a SMAFC itt már megsokszorozta pontjainak számát, egészen pontosan hatszor annyit dobtak mint az első félidőben, de a brutális differenciát nem tudták ledolgozni. Így alakult ki a 154 egység különbségű győzelem, ahol minden pályára lépő játékosunk 10 pont fölött zárt! A lányok továbbra is hibátlanul menetelnek a bajnokságban.

Forrás: MKOSZ

TFSE – SMAFC 161-7 (42-0, 36-1, 38-2, 45-4)

Forrás: MKOSZ

Boros Zoltán fiainak ennél jobban meg kellett küzdeniük a győzelemért. A kifejezetten szoros összecsapás első negyedében vezetéshez jutott a vendég egyesület, de a másodikban kiegyenlítettünk, majd az élre törtünk. Sajnos a nagyszünet megtörte a lendületet és a szombathelyiek nem is haboztak ezt kihasználni. A záró etapra döntetlennel fordultak a csapatok. Nem tudott egyik fél sem meglépni, mert minden ponttal végződő akcióra egyből érkezett válasz a túloldalon.

Forrás: MKOSZ

Az utolsó percekben Kelenföldi büntetőivel 4-re nőtt a differencia, de a 39. perc végére visszacsökkent 1-re. Sőt az utolsó másodpercekben fordult a kocka, ismét a SzOESE vezetett. Hatalmas szerencsénkre a rivális kulcsfontosságú szituációban hibázott két büntetőt, de a mieink közül Polgárdy egyet sem hagyott ki, így ismét nálunk volt az előny, amit már nem adtunk ki a kezünkből! A végeredmény az utolsó két szerezett ponttal 66-67-ről 68-67-re módosult, így a srácok zsinórban a harmadik győzelmüket aratták.

Forrás: MKOSZ

TFSE – SzOESE 68-67 (18-19, 22-14, 12-19, 16-15)

A lányok a következő mérkőzésüket ismét hazai környezetben fogják játszani a szintén hibátlan UNI Győrrel (2.), míg az urak a Ludovika (7.) otthonába fognak pályára lépni.

Gratulálunk a fantasztikus győzelmekhez!