Kosárlabda Női NBI/A

1. érkező – Vígh Bernadett

Név: Vígh Bernadett Emese 
Életkor: 21 év
Magasság: 180 cm
Poszt: 4
Mezszám: #6

Vígh Bernadett személyében újabb TF-es hallgatót köszönthetünk a felnőttek soraiban. Nem csoda, ha neve többeknek ismerős, hiszen az MTK-TFSE-ben és a MEFOB csapatban is húzóembernek számított az elmúlt években, az élvonalban azonban még nem mutatkozott be. Csapatunk fiatal magjával már több színtéren is játszott együtt, így Király Andreával, Burján Laurával, Dúl Terkával és Baa Dominikával is otthonosan fognak egymás mellett mozogni.

2010 decemberében a Csata DSE-nél kezdte meg igazolt pályafutását, 2011 szeptemberétől már a Vasas utánpótlásában pallérozódott. 3 éve nyert felvételt egyetemünkre, ennek is köszönhetően 2021-től már az MTK-TFSE sorait erősítette.

Játékstílusát tekintve Bernadett megállíthatatlan a palánk alatt. Betörések és közeli dobások terén kiemelkedő mutatókat produkál évek óta. Ezek mellett pedig szorgosan gyűjti a lepattanókat, kiszolgálja a társakat és amikor kell pár blokkot is kioszt a riválisoknak. Sokszínűségének és tehetségének köszönhetően 2022-ben beválasztották a MEFOB Final Four All Star csapatába is.

A 2022/23-as idényben az egyetemi, illetve a Zöld csoportos bajnokságban összesen 40 meccsen lépett pályára, melyek többségén kezdőként (35 alkalommal) számolt vele Kováts Gabriella, illetve Hegedűs Péter is. Átlagosan 12.15 dobott pont, 7.6 lepattanó és 2.57 assziszt volt a mutatója.

Első érkezőnk kapcsán a vele korábban foglalkozó szakemberek rendre kiemelik alázatát és munkabírását, személyiségére a kedves és a jó humorú jelzők a legtalálóbbak. Reméljük, hogy a felnőttek között mielőbb sikerül beilleszkednie és szép eredményekkel gazdagodnia első élvonalbeli szezonjában.

Szeretettel üdvözlünk a TFSE-MTK NBI/A-s csapatában, Berni!