Kosárlabda Női NBI/A

OTT VAGYUNK A RÁJÁTSZÁSBAN!

NBI/A-s női kosarasaink órásit küzdöttek és kiharcolták a rájátszást!

Borhi Mihály – TFSE

Nagyon szorosan indult a mérkőzés, mondhatni majdnem a végéig tartotta magát a BEAC. Mindezek ellenére sikerült minden negyedet megnyerni és és egy kicsit tovább növelni az előnyünket. Az első játékrész végén csupán 2 ponttal vezettünk, de a másodikban már több lehetőségünk nyílt kihasználni a távolikat és a lányok keze nem remegett meg!

Borhi Mihály – TFSE

A harmadik etapban valósággal záporoztak a pontok, csak úgy mint az elsőben! Így sem sikerült 5-7 pontnál nagyobb előnyre szert tennünk, de az utolsó másodpercben Theodoreán Alexandra egy hatalmas szóló után éppen a dudaszó előtt dobott egy óriási triplát, ami komoly lélektani előnyhöz juttatott minket. Egészen elképesztő egyéni teljesítményeknek lehettek tanúi a mérkőzésre kilátogató szurkolók.

A továbbiakban a WBasket.hu beszámolóját olvashatjátok:
Ekkor egyértelműen a TFSE-nél volt a momentum és így Németh Alma találatával a negyedik etap elején 59-49-nél elérte a 10 pontot a differencia. Mivel ekkor már meggyőző különbséggel vezetett a Vasas a BKG ellen, így tudta a TFSE, hogy 10 pont feletti győzelemmel kerülhet a rájátszásba. A BEAC is tudta, hogy 10 pontot kell védenie.

A negyedik etap középső szakasza egyértelműen a vendégeknek sikerült jobban, akik előbb 59-56-ra, majd 61-58-ra, végül Boros Julcsi hármasával 65-61-re felzárkóztak. Ekkor még három perc volt hátra és úgy tűnt, hogy lélektanilag ismét megfordult a meccs. Jött azonban Chanise Jenkins és Németh Alma, majd Dúl Panka triplája, amivel 72-61-nél először ezen az estén 11 ponttal ment a TFSE. A rájátszást érő különbséget innentől végig tartották a hazaiak. Görcsösen játszott a BEAC, így végül nem tudott 10 pont alá jönni. A TFSE készülhet a rájátszásra.

TFSE-MTK – ELTE-BEAC Újbuda 79-67 (21-19, 16-12, 20-18, 22-18)
Bajnokság, 22. forduló
Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok

TFSE-MTK: Theodoreán 9/3, Pavel 8, Jenkins 10/6, Burján, Németh 19. Csere: Süle 1, Tapley 6, Király 12/12, Dúl 14/3.
ELTE-BEAC Újbuda: Koch, Czank 13/3, Boros J. 15/9, Mérész 19, Barnai 5. Csere: Katona, Ivanova, Boros B. 12/3, Juhász 3.

Borhi Mihály – TFSE

Facebook

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!