Férfi Extraliga Férfi NBI Röplabda

MICSODA MEGLEPETÉS – Parádés győzelem Kecskeméten!

Extraligás férfi röplabdásaink minden várakozást felülmúlva arattak 1:3 arányú győzelmet a Kecskeméti RC ellen idegenben.

A mérkőzés elején fiaink offenzív játékkal lepték meg a tapasztaltabb kecskeméti röplabdásokat. Nagy Gergely tanítványai szebbnél szebb sáncokat mérve ellenfelükre, már a szett közepéig 5 pontos előnyt alakítottak ki (10-15), amit egészen a játszma végéig tartani is tudtak. Végezetül Füzék Zalán ütése zárta le az etapot, ami 20-25-re végződött a javunkra.

A következő felvonásban is végig a mieinknek állt a zászló, a szett elejétől kezdve Gebhardt Norbert és Horváth Bálint hatékony megoldásaival meneteltünk előre. Riválisunk hiába próbálkozott, nem tudott lehagyni minket. Csapatunk stabilan tartotta a játszma végéig a kialakított pár pontos előnyt, ami végezetül 21-25-ös TFSE sikerrel zárult.

A harmadik játékrészben alábbhagyott a koncentrációnk, röplabdásaink némileg kiengedtek. Eleinte 6-1-es kecskeméti előnyt mutatott az eredményjelző, ám Mihucz Csaba és Tóth Kristóf támadásaival 9-9-nél beértük ellenfelünket. Ezután a végjátékig fej-fej mellett haladt a két csapat, majd 19-19 után sikerült 5 ponttal ellépnie a KRC-nek (24-19). Játékosainknak az első játszmalabdát sikerült még hárítani, de a másodikat már nem, így a szett 25-20-ra zárult a Kecskemét javára.

Nagy Gergely tanítványai ezután felszívták magukat és 4 pontos előnyt alakítottak ki már a negyedik játszma elején (2-6). A KRC sem hagyta magát, 12-10-nél sikeresen átvették a vezetést. Fiaink folyamatosan zárkóztak, végig kiélezetten alakult az etap. A végjáték során pontról pontra haladtak a küzdő felek, ám 23-22 után Tóth Kristóf 3 támadásának hála – aki az egész mérkőzés során 29 (!) pontot szerzett – óriási meglepetést okozva sikeresen behúztuk a negyedik szettet (23-25).

Centerünk, Füzék Zalán szavai a parádés győzelmet követően: „Nagyon büszke vagyok magunkra. Végre beérett a munkánk gyümölcse. Amellett, hogy az ellenfél is sokat hibázott, nagyon jól müködtek a begyakorolt játékelemek. Kevés hibával, stabil alapjátékkal tudtunk játszani. A végére kicsit elfáradtunk, de ennek jelei szerencsére nem csak nálunk jelentkeztek, így a győztes szettet is betudtunk húzni.”

KECSKEMÉTI RC – TFSE 1:3 (-20, -21, 20, -23)
Messzi István Sportcsarnok, 99 néző. V: Halász E. E., Nagy Zs.

TFSE: Mihucz 7, Tóth M., Horváth B. 9, Füzék Z. 5, Tóth K. 29, Gebhardt 17. Csere: Laczi, Tepszis (liberók), Németh M. T., Knobloch, Quintz, Winter 1. Vezetőedző: Nagy Gergely.

Csapatunk legközelebb a DEAC egyesületével fog megmérkőzni hazai pályán, akik ellen idegenben 3 szettes vereséggel zárult a küzdelem. Fiaink most bebizonyították, hogy bárki ellen tudnak meglepetést okozni, így reménykedve várjuk az következő megmérettetést.

Hatalmas  gratuláció srácok, így tovább TFSE!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!