Női NBI Röplabda

Maratoni csatában nyertünk a Gödöllő ellen!

NB I-es női röplabdázóink 3:2-es győzelmet arattak a Gödöllő csapatával szemben hazai pályán.

Joel Olazábal Herrea tanítványai az első szettben brillíroztak a rivális ellen. A játszma elején sikerült Tatár Gréta és Kis Dorottya vezérletével pár ponttal ellépni (6-3), amit az etap közepéig tartani is tudtak lányaink. Azonban több hiba, és ellenfelünk jó megmozdulásainak köszönhetően nemcsak, hogy kiegyenlítettek a gödöllőiek, de le is hagytak minket (13-15). Csapatunk még időben észbe kapott és hatékony megoldásokkal előrukkolva leelőzte a végjátékban a GRC-t (25-19).

A második szettet a vendégek kezdték jobban, röplabdázóinknak 5 pontos hátrányból kellett felállniuk (3-8). Cseréink jól szálltak be, aminek hála sikerült zárkózni, majd Zen Isabella szemfüles ászával még a vezetést is átvettük (15-14). Innentől fogva nem volt kegyelem, lányaink ismételten az etap végéig szárnyaltak (25-19).

A harmadik szakaszban végig fej-fej mellett haladtak a küzdő felek, extrát nyújtó mezőnymunkát láthattunk mindkét oldalról, hosszú labdameneteknek lehettünk a szemtanúi. A végjátékban, 20-20 után a foggal-körömmel harcoló gödöllőieknek állt a zászló, sikerült szettlabdához is jutniuk, amit csapatunk sajnos nem tudott hárítani (22-25).

A következő etapban leeresztett a TFSE, némileg beleült csapatunk a mérkőzésbe. A két csapat közötti pontkülönbséget sehogy sem tudta csökkenteni egyesületünk. A negyedik játszma 17-25-ös gödöllői győzelemmel zárult.

A mindent eldöntő utolsó szettben az etap közepéig izgalmasan alakult a mérkőzés, de az utolsó energiákat is mozgósítva sikeresen elléptünk riválisunktól. Tatár Gréta és Kökény Nóra pontjaival meneteltünk előre, majd 15-9-re behúztuk a játszmát, így a mérkőzést is.

Feladónk, Kökény Nóra nyilatkozata a kiélezett küzdelem után: Nagyon örülök, hogy nyertünk, ez volt az első 3:2-es meccsünk idén. Olyan mérkőzés volt a mai, amiből azt gondolom, hogy rengeteget lehet tanulni, technikai és taktikai elemekben egyaránt. Gratulálok a Gödöllőnek! Néhol görcsösen játszottunk, ez a harmadik és negyedik szettben megbosszulta magát, tanulunk belőle és megyünk tovább, a lényeg a győzelem!”

TFSE – Gödöllői RC 3:2 (19, 19, -22, -17, 9)
Dr. Koltai Jenő Sportközpont, 250 néző. V: Kiss Z., Barabás B.


TFSE: Villányi 1, Tettamanti 4, Turcsányi 3, Tatár 17, Török 1, Kis 16. Csere: Kucsera, Weidemann (liberók), Kökény 5, Kiss K. 2, Tátrai 12, Zen 12. Vezetőedző: Herrera Olazabal.

Röplabdásaink a 3:2-es csatában ugyan egy ponttól elestek, de 35 megszerzett ponttal még így is a tabella élmenői között vannak. Első helyen 37 egységgel (és kettővel több lejátszott mérkőzéssel) a Vasas áll, másodikak mi vagyunk, harmadik a plusz egy mérkőzést letudó, velünk azonos pontot jegyző BVSC, negyedik pedig a 30 pontos Gödöllő.

Lányaink következőleg az MTK csapatával fognak megmérkőzni idegenben, akik ellen a mostani szezonban egy 3:0-ás győzelmet jegyeznek még tavaly novemberből.

Ezúton is köszönjük a PanBisco’ Leonessa Volley Altamura csapatmenedzserének, Algerto Ragone-nak a speakelést a mérkőzés ideje alatt, fergeteges hangulatot varázsolt nézőterünkre!

Gratulálunk lányok a sikerhez, így tovább TFSE!

Fotó: Borhi Mihály