Férfi NBII Futsal

Kitömtük a BEAC-ot!

Férfi futsalcsapatunk az NB II-es tabellát vezető ELTE-BEAC alakulatát fogadta hazai környezetben a bajnokság 9. fordulójában. Az összecsapást megelőzően szinte láthatatlan, mindössze 2 pont volt a különbség az 1-5. helyezett alakulatok között.

A péntek esti összecsapást egyértelműen jobban kezdtük. Szervezettebbek voltunk, szempillantás alatt mezőnyfölénybe kerültünk és koncentráltságunknak hála már az 5. perben megszereztük a vezető találatot Kovács Balázs révén. Próbálkozott az ELTE, de nem találtak rajtunk fogást. Védekezésünk nagyon hatékonynak bizonyult, hálóőreinken nem talált fogást a vendég együttes.

A bajnokság góllövőlistáját vezető Petroff Norbert legutóbb október elején jegyzett találatot, ezúttal viszont újra begyújtotta a rakétákat. Előbb a 13. percben, majd a 15. minutumban volt eredményes, ezzel beállította a félidei 3–0-ás eredményt. Az első játékrészben sajnos megsérült a vendégek spanyol kezdőjátékosa, Jablko Salamon Javier, akinek ezúton is gyors felépülést kívánunk!

A második játékrészben nem változtak az erőviszonyok, szinte azonos forgatókönyvet láthattunk. Többet faultolt nálunk a BEAC, jobban kinyíltak, mindent megpróbáltak bevetni a felzárkózás érdekében, de nem jártak sikerrel. Csóh Patrik révén szereztük meg a negyedik gólunkat egy szépen kidolgozott támadást követően, majd Petroff következett büntetőből megszerezve ezzel mesterhármasát. Hatodik, egyben utolsó gólunkat Hegedűs Dániel lőtte az utolsó percben.

Férfi Futsal NB II. Nyugati csoport – 9. forduló
TFSE-11 Teamsports 6–0 (3–0)
Gólszerzők: Kovács (5.), Petroff (13., 15., 35.) Csóh (27.), Hegedűs (40.)
Dr. Koltai Jenő Sportközpont, Budapest

Sikerünkkel megelőztük a legyőzött riválist és ideiglenesen az NB II. Nyugati csoportjának élére ugrottunk. Azért ideiglenesen, mert a többi rivális (Haladás II., Dunaújváros, UTE) hozzánk képest később vívja a 9. forduló bajnoki mérkőzéseit. Elmondható viszont, hogy egyel kevesebb mérkőzéssel a hátunk mögött továbbra is az egyik legjobbnak számítunk a ligában. A mi nevünk mellett szerepel a legkevesebb kapott találat (17) és a legjobb gólkülönbség is (+16).

A folytatásban hazai rangadókkal folytatjuk, november 24-én a Haladás II. érkezik, december első napján pedig eddigi egyetlen vereségünkért vághatunk vissza a Dunaújvárosnak a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban, ahol négy meccsen három győzelem és egy döntetlen a mutatónk, 22–9-es gólarány mellett.

Számunkra most szűk két hét következik mérkőzés nélkül, melynek oka a Magyar Kupa 1. fordulója, ahol a sorsolás értelmében nem kell játszanunk. A küzdelmekhez a 2. fordulóban csatlakozunk, ellenfelünk a két „csoporttárs” (UTE – Mad Dogs) november 20-án esedékes küzdelméből kerül majd ki.

Hajrá fiúk, így tovább!