Futsal Női NBI

Kisebb csodával felérő döntetlen!

A magyar női élvonalbeli futsal egyik legkiemelkedőbb egyesülete a DEAC, akik a 2020/21-es szezon óta sorozatban többször hódították el a bajnoki címet. A tavalyi idényben az első helyért folyó küzdelemben és az alapszakaszban is többször megtréfáltak minket, ezen felül nagyszerű formában érkeztek meg a fővárosba, de most sikerült pontot szerezni ellenük!

A mérkőzés első félidejében mindkét fél előtt adódtak lehetőségek, de egyikük sem tudott élni velük, ezért Viza Krisztián bevett taktikához folyamodva 5 a 4 elleni felállásra váltott. Az emberelőny meg is hozta a várt eredményt és Hargas Annamária szerezte a meccs első gólját a szünet előtt. Minden tekintetben nálunk volt az előny és ebben a tudatban várhattuk a folytatást.

Ahogy teltek a percek egyre türelmetlenebbül vezette az akciókat végig a vendégcsapat és nekünk is nagy gondot okozott a higgadt védekezés. olybá tűnt, hogy sikerülhet legyőzni a debrecenieket és véget vetünk a veretlenségi sorozatuknak, amikor érkezett a hideg zuhany. Az utolsó percben Horváth Viktória kapta meg a labdát baloldalon, aki egy csellel átverekedte magát a védelmen és a lövése az alsó sarokban landolt. Quirikó Vivien, az ellenfél vezetőedzője a mérkőzést követően úgy nyilatkozott, hogy a győzelemhez jobb játékra lett volna szükségük, de kiegyenlített találkozó volt és igazságosnak tartja az eredményt.

TFSE-11 Teamsports – DEAC 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Hargas (20.), ill. Horváth V. (40.)
Dr. Koltai Jenő Sportközpont, Budapest

Nem túlzás azt állítani, hogy ez a döntetlen egy kisebb csodával ér fel, ráadásul mindkét csapat megőrizte a veretlenségét. A lányok következő mérkőzésére is hazai pályán kerül sor a Tolna ellen.

Gratulálunk a szép eredményhez, sok sikert a következő fordulóra!

Fotó: Borhi Mihály – TFSE