Kosárlabda Női NBI/A

Győri kudarc

Női kosarasaink az NKE FCSM Csata ellen szerzett idegenbeli bravúros siker óta kifejezetten nehéz időszakon mennek keresztül.
Több sérülés is nehezítette Magyar Bianka vezetőedző felkészülését az elmúlt három mérkőzésre. Számos játékos vállalta a játékot korántsem száz százalékos állapotban.

Ilyen állapotban indultunk neki kisalföldi túránknak, melynek végpontja a kosárlabdázás terén korábban már szebb időket is megélt Győr városa volt.

A zöld fehér hazaiak meglepetés-igazolása, a 29 éves amerikai Asia Taylor (4-es poszt) ellenünk mutatkozott be a bajnokságban, így az ő játékából nem tudott felkészülni csapatunk. 27 perc játék alatt szerzett 19 pontja beszédes adat, Merim Mehmedovic győri edző ezen húzása nagyban hozzájárult a sikerükhöz.

Az első negyed kezdetén a hazaiak gyorsan előnyhöz jutottak, de ezt a hátrányt gyorsan egalizálni tudtuk, majd Doktor Anna és Chanise Jenkins tripláival 8 pontos előnyre tettünk szert. A negyed hajrájára azonban felszívta magát a győri alakulat és 18-19-re szépítette az eredményt.

A második játékrészt lányaink kezdték jobban, 20-26-ra vezettek, amire ismét volt válasza a házigazdának és az egalizálástól kezdve fej-fej mellett haladtak a csapatok. Meglepően sok volt a sikertelen dobási kisérlet mindkét oldalon. A félidőre egy pontos hazai vezetéssel vonulhattak a felek. (35-34)

A harmadik negyed a győri Hollivay kosarával kezdődött, amire Arsenic válaszolt egy duplával. A folytatásban felváltva vezettek a csapatok. Majd a negyed felétől meglépett a hazai gárda, köszönhetően a jobb dobószázaléknak. A játékrész végén 58-51 állt az eredményjelzőn.

Az utolsó etapot a hazaiak kezdték bátrabban, kihagyott dobásainkat követően 15 ponttal is vezettek, amit sikerült megtörnünk egy 0-5-ös rohammal, majd Bernáth és Doktor jóvoltából tovább kapaszkodtunk egy sikeres triplával és büntetőkkel (75-70).
Sajnos a negyed végén ismét a hazaiak domináltak és beállították a végeredményt: 81-72.

UNI Győr MÉLY-ÚT- TFSE-MTK 81-72 (18-19, 17-15, 23-17, 23-21)

Győr, 150 néző. V.: Cziffra, Minár, Balogh Gy.

UNI Győr: YGUERAVIDE 21/12, Dúl, RAKSÁNYI 5, Varga Zs. 6, HOLLIVAY 16. Cs.: TAYLOR 19, Barnai 6, Dombai 5, Papp K., Török 3/3, Czank. Edző: Merim Mehmedovic.

TFSE: Süle 2, Bernáth 8/6, CH. JENKINS 20/12, Arsenic 10,  A. JENKINS 20. Cs.: Németh A., DOKTOR 12/6, Boros, Herman. Edző: Magyar Bianka.

Facebook

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!