Kosárlabda Női NBI/A

Fővárosi rangadóval folytatjuk!

Az 5. helyért zajló elődöntőben azzal a Vasassal nézünk farkasszemet, melyet kétszer is legyőztünk már a jelenlegi kiírásban (58–74; 62–48). A pasarétiek 7. helyen zártak az alapszakaszban, a Magyar Kupában azonban jókora meglepetést okoztak azzal, hogy legyőzték idegenben a Pécs gárdáját, végül a negyedik helyig jutottak.

A negyeddöntős küzdelmek során rendre az esélyesebbe csapatok kerültek ki győztesként, mégis mi voltunk azok, akik egyedüliként közelebb tudtunk férkőzni az ellenfelünkhöz. Végtére 0:2 arányban nyert a Szekszárd, így az 5-8. helyekért nyílik lehetőségünk tovább harcolni, ahogyan a 2022/23-as kiírásban is.

Az egyik fél második sikeréig tartó küzdelem itthon veszi számunkra kezdetét szombaton este 19 órától. A pasarétiek a negyeddöntő során 94–53-ra, majd 48–88 arányban maradtak alul a SERCO UNI Győr ellen.

A mieinkhez ezen a héten csatlakozott a hongkongi 3×3-as olimpiai selejtezőn pályára lépő Szabó Fanni, aki nem mellesleg ezen a pénteken ünnepli a születésnapját. Vele kiegészülve reményeink szerint szuper formával előrukkolva tudunk majd előrukkolni.

Hazai mérkőzésünkre ezúttal is díjtalan a belépés és továbbra is lehetőség nyílik díjmentesen fogyasztani a Jaromír Sörbisztró frissen csapolt söreit a készlet erejéig.

NB I. A – Elődöntő az 5-8. helyért – 1. mérkőzés (04.20. 19:00)
TFSE-MTK – Vasas Akadémia
Dr. Koltai Jenő Sportközpont, Budapest
Játékvezetők: Farkas Gábor, Minár László Balázs, Horváth Csongor Béla

Hajrá lányok, hajrá TFSE!

Fotó: Borhi Mihály