Férfi U21 (NBII) Röplabda

Férfi röpi U21-es helyzetjelentés!

Férfi U21-es röplabdásaink minden erejükkel küzdenek a pontokért és a tapasztalatszerzésért az NBII-U21 ’A’ csoportjában!

Nemsokára véget ér fiataljaink számára az alapszakasz, melyet követően már csak az U21-es ellenfelekre kell fókuszálniuk. (A bajnokság szisztémája alapján ekkortól elkülönülnek a felnőtt és az utánpótlás csapatok.)

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Sajnos fiataljaink nem rendelkeznek olyan kimagasló eredményekkel, mint szintén NBII-es felnőttek a ’B’ csoportban. Legutóbbi 3 mérkőzésükön ugyan egy pontot sem tudtak elcsenni az ellenféltől, azonban több fronton is bíztató tendenciát mutat a játékuk.

A srácok legutóbb az Óév novemberében szereztek pontokat. Először a Szombathelyet tudták megverni 2:3-ra idegenben, ezt követően pedig a Zalaegerszeget 3:0-ra hazai környezetben. Így 5 ponttal jelenleg a 8. helyet foglalják el a tabellán.

Az alapszakaszból hátralévő 4 mérkőzés nem lesz piskóta. Ugyan egyik ellenfelünk a sereghajtó ZTE lesz, akit már egyszer megvertünk, de a MÁV Előre (4.), Dág KSE (1.) és a Győr (6.) elleni felkészülés komoly fejtörést okozhat. Utóbbi három csapattól egyaránt 3:0 arányú vereséget szenvedtünk az első körben.

Bizakodásra adhat okot, hogy a Győr még nyeretlen 2022-ben, ezzel szemben a MÁV Előre és a Dág KSE is hozta a „kötelezőt” eddig. Fiank soron következő mérkőzése 02.10-én 19 órától kerül megrendezésre Székesfehérváron.