Női NBI Röplabda

Fel a fejekkel!

Szombaton a TFSE női röplabda csapata hazai pályán fogadta a Balatonfüredet. Igazi rangadónak ígérkezett a találkozó hiszen az első és a harmadik helyezett csatáját tekinthették meg a mérkőzésre kilátogatók. Ebben a szezonban idegenben elszenvedett 3-0-ás vereség volt a mérlegünk a Füred ellen, igaz, akkor egy végletekig kiélezett meccsen kaptunk ki (25:23, 25:22, 25:20).

Parádésan kezdték az új évet a lányok, ezért motiváltan és bizakodva készültek a soron következő mérkőzésre.

Az első szettben kiegyensúlyozottan bár egy kicsit bátortalanul játszottunk. 13:15-ös állásig tartottuk a lépést ellenfelünkkel utána viszont egy 0-6-os széria következett, amiből már nem tudott fölállni csapatunk (18:25).

A második szettben gyengén kezdtünk, ezt mutatta a 2:7-es állás. Ekkor lányaink összeszorították fogaikat és parádés játékkal, köztük Villám Csenge parádés blokkjaival 12:10-re módosították az eredményt. Innentől kezdve végig uraltuk a szettet.
A döntő pillanatokban viszont nem tuduk lezárni a játszmát, így 23:23-ra módosult az eredmény. A vendégek 18-as számú légiósa, Marija Skoric szinte egymaga hozta ezt a szettet csapatának (23:25).

Sajnos ez a szett fordulópontja volt a mérkőzésnek hiszen 1-1-es állásnál máshogyan alakulhatott volna a találkozó. Ezúttal viszont nem sikerült pontot tenni az i-re.

A harmadik szettben érezhető volt a csapat dekoncentráltsága hiszen 2:8-as állással kezdtük a játszmát. Nem sikerült felzárkózni, így egy 13:25-ös eredménnyel alakult ki a végeredmény (0-3).

Elkeseredni nincs okunk, hiszen ilyen jól még nem szerepelt csapatunk az NB1 alapszakaszában. Nincs más dolgunk, mint büszkének lenni a lányokra, akik máris dolgoznak tovább és a soron következő mérkőzéseken a kötelezőt tervezik hozni.

Hatalmas fejlődésen ment keresztül a csapat a félév során, ami tartogatott nehezebb és sikeresebb időszakokat is.
Egy dolgot kijelenthetünk: Egy olyan útra lépett a TFSE csapata, ahol, ha ugyanilyen keményen dolgoznak, a siker több lesz, mint az NB1-ben maradás kiharcolása.

Hajrá lányok!

WPD