Női NBI Röplabda

Mint kés a vajon

A hétvégén női röplabdás lányaink a DSZC Eötvös DSE csapatát fogadták a ,,D’’ teremben. Az előző héten elszenvedett vereség után csapatunk rendezte sorait és egyértelmű célt tűzött ki a Debrecen gárdája ellen: A 3 pont megszerzését!

A mérkőzésen az elejétől fogva érezhető volt, hogy a lányok nem sok esélyt adnak ellenfelünknek. 12-7-es állásnál kért időt Szombathy András először, de ez nem segített csapatán. 17-8-as állásnál ismét emellett döntött, de nem találtak ellenszert a TFSE agresszív támadásaira, így 25-11-re hozta csapatunk az első szettet.

Ezzel a győzelemmel az NB1 alapszakaszának 2.fordulóját követően, a 4. helyen végzett csapatunk.

A második szettet a Debrecen csapata kezdte jobban viszont Leon lányai gyorsan felvették a ritmust és a 6-7-es állást gyorsan 13-8-ra módosították. Ezt követően a mi akaratunk érvényesült leszámítva egy kisebb periódust, ahol a DSZC 4 pontot hozott zsinórban, de ez sem volt elég ahhoz, hogy elbizonytalanítsák a pontos kezeket. 25-17-es eredménnyel zárult a második szett.

A harmadik szettet kicsit dekoncentráltan kezdték a lányok ezt magyarázza a 4-9-es állás. Itt remek érzékkel kért időt Leonidas mester, aminek meglett az eredménye hiszen 10-10-re módosult az állás. Ezt követően egy végletekig kiélezett párharc vette kezdetét a 3.szettben, aminek a végén parádés játékkal 25-21 arányban diadalmaskodtunk, ezzel kialakítva a 3:0-ás végeredményt

Mérkőzés után egy villáminterjút készítettünk a mérkőzés legjobbjával Villám Csengével:

Hogyan értékeled a csapat teljesítményét az eddig lejátszott meccsek alapján?

Nagyon jól kezdtük a szezont, hiszen sorozatban nyertük a meccseket. Utána sajnos egy nehezebb időszak következett, ahol nemcsak a pályán, hanem csapaton belül is voltak nehézségek. Szerencsére együtt sikerült ezeket a problémákat megoldani és újra jó teljesítményt voltunk képesek nyújtani. Év elején azt a célt tűztük ki, hogy a 3-4 helyen szeretnénk végezni a második fordulót követően, ezt teljesítettük! Természetesen szezon közben voltak olyan pillanatok amikor eljátszottunk olyan gondolatokkal, hogy elcsíphetjük a második helyet is.

3. forduló előtti várakozások?

Bebizonyítottuk, hogy bárkit képesek vagyunk legyőzni vagy alaposan megszorongatni. Sajnos a Balatonfüred ellen nem voltunk képesek nyerni, de véleményem szerint ők magasan kiemelkednek az NB1-ből. Akárki lesz az ellenfél mi mindig úgy fogunk a pályára lépni, hogy ponttal, pontokkal szeretnénk távozni.

Remek formában játszol az utóbbi időben. Mi ennek a titka?

Decemberben elhatároztam, hogy hiába az egyetem, ahol reggel 8-tól délután 5-ig vagyok és viszonylag fáradtan érkezem minden edzésre, összeszedem magam és 120% fogok beleadni, hogy kihozzam magamból azt a szintet, amit mindig is képviseltem. Ebben segített az is, hogy vizsgaidőszak alatt Leon délelőttönként tartott néhányunknak plusz edzést, ahol a blokkunkat tökéletesítettük. Szerencsére meg is lett az eredménye a befektetett munkánknak!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!