Kosárlabda Női NBI/A

Érkezik a BEAC!

Nem indult fényesen a 2024-es év női kosarasaink számára, miután a Sopron ellen 44 pontos vereséggel zártunk, azonban most kiköszörülhetjük a csorbát, amennyiben sikerül az idei év első hazai bajnoki mérkőzését megnyerni. Hegedűs Péterék ellenfele a fővárosi, egyetemi rivális E.ON ELTE BEAC lesz, akikkel szemben alig egy hónapja sikerrel zártunk idegenben.

Érkező ellenfelüket idegenben egyszer már sikerült nagy harc árán legyőzni. December elején 73–94 lett az eredmény úgy, hogy döntetlent hozott az első félidő. A harmadik negyed perdöntőnek bizonyult abban párharcban és felénk billentette a mérleg nyelvét az agresszívabb játéknak köszönhetően. Szabó Fanni a mérkőzést követő nyilatkozatában kiemelte, hogy minden meccset úgy kellene kezdeniük, ahogy ott a második játékrészt.

2019 óta összesen 5 alkalommal volt lehetőségünk összecsapni a BEAC-cal hazai pályán, eddig még nem vallottunk kudarcot, habár nemegyszer kifejezetten szorosra sikerült a végeredmény. Reményeink szerint a most következő hazai is hasonlóan jól alakul, mint a korábbiak!

Ellenfelünk három győzelem (BKG, Szekszárd, Cegléd) mellett hét vereséget jegyez. Legerősebb pontszerzőik sorrendben: Morgan Kolby Brennan (15.7), Angyal Barbara (13.8), Tóth Franka (13.6). Lepattanók terén Tóth Franka (6.3) és Pavic Josipa (5.4) a legveszélyesebbek, míg a legtöbb asszisztot jegyző játékosuk Angyal Barbara (5.4).

Az idei szezonban erőn felül menetelő lányaink az MKOSZ-en fellelhető bajnoki tabella szerint 4. helyen állnak hármas holtversenyben a Szekszárd és a Sopron alakulataival. Négy játékosunk is 10 pont feletti pontátlaggal rendelkezik: Szabó Fanni (16.6), Monika Czinano (15.5), Dúl Panka (13), Sha Carter (11.4). Két idegenlégiósunk egyaránt több, mint 6 lepattanót jegyez meccsenként, őket szorosan követi Dúl Panka (5.3), aki az asszisztok királynője házon belül (5.8).

A 17. fordulóból előrehozott mérkőzésen azért is lenne fontos győzelemmel zárni, mert a liga nagyágyúi egymással játszanak ezúttal, nevesül Szekszárd – Győr és DVTK – Sopron rangadókat rendeznek a hétvégén.

Női kosárlabda NB I.A – 17. forduló
2024.01.14. (péntek) – 19:30
TFSE-MTK E.ON ELTE BEAC
Dr. Koltai Jenő Sportközpont, Budapest
Játékvezetők: Dr. Németh Patrik, Horváth Csongor Béla, Jankovics Viktor Zsolt (Dernei Gábor)

A mérkőzésre való belépés ingyenes. Kapunyitás egy órával a találkozó előtt, 18:30-tól.

Sok sikert lányok, hajrá TFSE-MTK!

Fotó: Borhi Mihály, Girgász Péter