Kosárlabda Női NBI/A

21 pontot tettünk közé – másodjára is megvertük a BEAC-ot!

A női NB I/A bajnokságának előrehozott 17. fordulójában az E.ON ELTE BEAC együttesét fogadtuk és ha lehet így fogalmazni, akkor az idegenbelihez képest itthon sokkal magabiztosabb győzelmet arattunk!

Nem telt el sok idő, hogy újra összefussunk a BEAC együttesével. A korábbi mérkőzésen sokáig nem tdutunk elszakadni tőlük, most azonban magabiztos játékkal, végig a kezünkben tartottuk az irányítást. Az első negyedben kiszakadt a pontzsák, egészen 30-ig jutottunk, míg a vendégek 22-ig, majd a másodikban még 19-cel gyarapítottuk a pontjaink számát.

A nagyszünetet követő második félidő elején iramot váltott a játék, de továbbra is 10 egység kötül állt a differencia. A továbbiakban a wbasket.hu beszámolóját olvashatjátok: Felgyorsult játékot láthattak a nézők, a játékosok egymás hibáit kihasználva tudtak érvényesülni és úgy tűnt, hogy 10 pont körül stagnál a két csapat közti különbség (60-50). Voltak szép megoldások, de legfőképp a pontatlanságok jellemezték ezeket a perceket (65-55). Magára talált a hazai csapat, és több hárompontost értékesítettek, így sikerült az utolsó 10 perc előtt egy nagyobb előnyre szert tennie a TFSE-MTK-nak, 74-57-es eredménnyel ért véget ez a negyed.

Az utolsó 10 percet Baa Dominika ziccere indította (76-57), de Morgan hárompontossal jelezte, hogy még nem adja fel a BEAC a harcot (76-60). Dúl Panka távoli dobásai után 25 pontra nőtt a különbség (85-60). A TFSE kiváló dobóformát fogott ki, Király révén a 12. triplát dobták csapatszinten (91-66). Minden játékos lehetőséget kapott az utolsó percekben, és ők is beszálltak a pontgyártásba (96-73). A találkozót Milkovics Réka ziccere zárta, így 96-75-ös végeredmény született a mérkőzésen. Kiváló teljesítményeket láthattunk, a TFSE-MTK csapatából Sha Carter 16 pontos 10 lepattanós dupla-duplát ért el, mellette Dúl Terka (15 pont, 8 gólpassz), Monika Czinano (20 pont, 9 lepattanó) és Dúl Panka (17 pont, 5 gólpassz) emelkedett ki. Az E.ON ELTE BEAC legjobbja Tóth Franka lett 20 ponttal és 6 lepattanóval.

Hegedűs Péter vezetőedző értékelője a mérkőzésről:
„Magunkhoz képest közepes teljesítményt nyújtottunk. Két dolog nem tetszett ma: rengeteg büntetőt hibáztunk, valamint nagyon sok támadó lepattanót engedélyeztünk ellenfelünknek, amelyből sok pontot kaptunk. Mindkét szegmensben javulnunk kell a jövőben, mert ezek a dolgok nem férnek bele a jövőben. A jövő heti Pécs elleni meccsen élesebbnek kell lennünk és szükségünk lesz a mai találkozón elmaradt extra passzokra.”

Dúl Terka nyilatkozata az összecsapásról:
„Mindenképpen ki akartuk javítani azokat a hibákat, amiket a Sopron ellen vétettünk. Támadásban ez sikerült, azonban sok pontot kaptunk, szóval a védekezésen kell még mit csiszolni. Örülünk nagyon a győzelemnek, erre most nagy szükség volt a múlt hét után.”

TFSE-MTK – E.ON ELTE BEAC 96-75 (30-22, 19-17, 25-18, 22-18)

Bajnokság, 17. forduló
Budapest, Dr. Koltai Jenő Sportközpont
dr. Németh Patrik, Horváth Csongor Béla, Jankovics Viktor Zsolt (Dernei Gábor)

TFSE-MTK: Carter 16/6, Dúl T. 15/9, Szabó 13/3, Czinano 20, Dúl P 17/15. Csere: Vigh 2, Baa 3, Király 6/6, Németh 4, Burján-, Vladár-, Horváth-.

E.ON ELTE BEAC: Morgan 12/6, Angyal 14/6, Katona 6, Pavic 9/3, Tóth 20/3. Csere: Drahos-, Zsámár-, Milkovics 5/3, Orosz-, Ozola 6, Juhász 3.

Gratulálunk a győzelemhez lányok!

Fotó Borhi Mihály – TFSE
Forrás: wbasket