Férfi Extraliga Férfi NBI Röplabda

Előny a Pénzügyőrnél a Magyar Kupában!

Exraligás férfi röplabdásaink 0:3-as vereséget szenvedtek a PSE csapatától a Magyar Kupa negyeddöntőjének első fordulójában.

A komoly játékerőt képviselő Pénzügyőr csapata kezdte jobban a 2023-as év utolsó mérkőzését. Ellenfelünk célratörő játékával csapatunk nem tudott mit kezdeni. A PSE az első szett közepére már 10 ponttal előttünk járt (10-20), fiainknak szinte esélyt sem engedve a felzárkózásra. A pontkülönbséget a játszma végéig sem sikerült leredukálni, a szett 16-25-re végződött a Pénzügyőr javára.

A következő etap sem alakult másként, sok ki nem kényszerített hibánknak köszönhetően a zöld-fehérek ismételten elléptek. Riválisunk előrenyomulását még Tóth Kristóf és Gebhardt Norbert bravúros megoldásaival sem sikerült megtörnünk. Nagy Gergely tanítványai a szett egésze alatt a kialakult hátrányból próbáltak felállni, sajnos sikertelenül. A második játszma 18-25-ös PSE győzelemmel zárult.

A harmadik szettre talált magára csapatunk. Gyönyörű megoldásokat láthattunk, elkezdtünk bátor, támadó szellemű röplabdát játszani. A szett végig kiélezetten alakult, egyik csapatnak sem sikerült jelentős előnyt kialakítania. A végjátékban Balázs Bálint támadása után 19-17-et mutatott az eredményjelző a javunkra, ám tapasztalt ellenfelünk 20-20-nál ismét a nyakunkon volt. Ezután pontról pontra haladt a két rivális, ám 24-24 után a PSE egy pontot érő blokkal lezárta a mérkőzést (24-26).

Csapatunk univerzális játékosa, Fenyő Balázs gondolatai az idei utolsó mérkőzésről:
„Elsősorban szeretném megköszönni a szurkolóknak, akik az ünnepek ellenére is kijöttek és szurkoltak nekünk. A mérkőzésbe kicsit nehézkesen kezdtünk bele, míg a Pénzügyőr egy nagyon összeszedett játékkal indított, amivel meg tudták nyerni az első két szettet. A harmadik játszma egy kiélezett csata lett, ahol a végjátékig vezettünk, de végül az ellenfélnek sikerült fordítani.”

A mérkőzést itt nézhetitek vissza:

Ezzel a vereséggel férfi röplabdásaink számára még nincs minden veszve a kupában, hiszen 2024 januárjában a negyeddöntő visszavágóján lesz lehetőség a javításra, extra fellángolás esetén még a továbbjutásra is.

TFSE – PSE 0:3 (16, 18, 24)
Dr. Koltai Jenő Sportközpont, 71 néző. V: Árpás K., Takács Á.

TFSE: Tóth M. 1, Gebhardt 9, Mihucz 1, Tóth K. 13, Horváth B. 4, Quintz 3. Csere: Laczi (liberó), Balázs, Fenyő, Füzék 1,Knobloch, Winter. Vezetőedző: Nagy Gergely.

Mindenkinek boldog új esztendőt kívánunk, hajrá TFSE!