Kosárlabda Női NBI/A Női válogatott

Dúl Panka élt a lehetőséggel, 12 pontig jutott Szlovénia ellen!

Második mérkőzését is lejátszotta a magyar női kosárlabda válogatott Szlovéniával szemben az Európa-bajnokságra való felkészülés jegyében. Az első összecsapáson 64–87 arányban nyert Székely Norbert szövetségi kapitány hölgykoszorúja, azonban akkor nem volt a 12 fős keret része játékosunk, Dúl Panka. Nem úgy a második találkozón, ahol 22 percet kapott és a játéklehetőséget megbecsülve tette le a névjegyét.

Az erőviszonyokat illetően nem változott a játék képe, jobb volt a magyar válogatott a szlovénnál, minden negyedben felülmúlva ellenfelét zárta második edzőmérkőzését. Dúl Panka 22 perc 16 másodpercet töltött a parketten, ezalatt 12 pontot, 3 lepattanót, 4 asszisztot jegyzett rendkívül jó dobószázalék (75%) mellett.

Fotó: Girgász Péter

A találkozót követően így értékelt Székely Norbert szövetségi kapitány: „A mai sikert semmiféleképpen nem fogjuk túlértékelni. Nagyon sok fejlődési lehetőség van még a válogatottban, és ha a céljainkat el szeretnénk érni az Eb-n, akkor ez egy jó első állomás volt, de innen még sok munka vár ránk. Amit nagyon fontos kiemelni, hogy a csapat a három nap alatt nagybetűs csapattá érett.

Itt nézhető vissza a mérkőzés.

Gratulálunk Panka, további sok sikert kívánunk!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!